To je to što me zanima!

Plenković i zastupnici manjina nastavili pregovore u HDZ-u

Oko 15 sati nastavljeni su razgovori HDZ-a s predstavnicima nacionalnih manjina. U središnjicu HDZ-a stiglo je sedam saborskih zastupnika manjina
Vidi originalni članak

Idemo prema formiranju stabilne parlamentarne većine, poručio je u četvrtak predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, upitan što očekuje od poslijepodnevnog nastavka razgovora s izabranim zastupnicima nacionalnih manjina.

Oko 15 sati nastavljeni su razgovori HDZ-a s predstavnicima nacionalnih manjina, čiju načelnu potporu već imaju. U središnjicu HDZ-a stiglo je sedam saborskih zastupnika manjina, a osmi, Furio Radin nije došao, no nije isključeno da se on pridruži kasnije, javlja HRT

Nitko nije želio davati izjave prije sastanka ni odgovoriti na pitanje jesu li usuglasili zajednički dokument s kojim će pred HDZ. Rekli su da će se sve znati nakon sastanka.

Novinarima okupljenima ispred HDZ-ove središnjice Plenković je kazao kako s predstavnicima manjina očekuje nastavak razgovora.

Tehnički ministar financija Zdravko Marić, koji je zajedno s Davorom Ivom Stierom u ime HDZ-a zadužen za pregovore s manjinskim zastupnicima, novinarima je rekao da su proteklih dana s predstavnicima manjina razgovarali u okviru radnih skupina.

Naglasio je kako dosad u pregovorima sve ide pozitivno, a na upit je li realno očekivati da pregovori završe idući tjedan, kratko je odgovorio: "To ćemo vidjeti.

Nije želio komentirati izjavu predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka da HDZ-u neće dati potpise ako o njegovoj stranci bude ovisilo formiranje parlamentarne većine i vlade. "To sam čuo, ali nisam siguran da sam je u potpunosti shvatio", rekao je Marić.

Negativno je odgovorio na upit mijenja li u pregovorima što činjenica da bivši član Živog zida, nezavisni zastupnik Hrvoje Runtić ulazi u saborski klub Mosta.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • neidemodalje 22.09.2016.

    Što si se admine našao u grupi koju moj komentar "dotikavle"?? Samo sam rekao "blago budalama!". Bit će da si osjetljiva dušica!

  • croaticum 22.09.2016.

    Mene interesira gdje je "ustaša", zar vam ne fale njegovi biseri, njegove spike?

  • 22.09.2016.

    Pupovac se veseli, vraća se čirilica u Vukovar, a biti će i faktor vlasti. Koje li ne/sreće..

Komentiraj...
Vidi sve komentare