To je to što me zanima!

Plenković iz Splita: Ovo je bio moj posao posljednjih osam godina i bit će i u budućnosti

Plenkoviću je ranije u petak predsjednik države Zoran Milanović dao mandat za sastav nove vlade koju će činiti koalicija HDZ-a i DP-a
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ- a Andrej Plenković u petak je u Splitu prije predizbornog skupa za europske izbore novinarima rekao da će svoj posao iz posljednjih osam godina obavljati i u budućnosti.  HDZ je garancija za proeuropski stav države, proukrajinski, za osnaživanje demokracije, vladavine prava i pretvaranje hrvatskog društva u tolerantnije i inkluzivnije. 

KADROVSKA KRIŽALJKA Plenković sastavlja novu Vladu: U rošadi dolaze Frka i Sokol, a Piletić reže 'pupčanu vrpcu'?

"Ovo je bio moj posao posljednjih osam godina i bit će i u budućnosti", rekao je. 

Plenkoviću je ranije u petak predsjednik države Zoran Milanović dao mandat za sastav nove vlade koju će činiti koalicija HDZ-a i DP-a. 

"Nakon izbora ono što smo morali napraviti u Hrvatskoj je da smo trebali naći partnere. Našli smo ih malo s desnije strane od one koju HDZ reprezentira, ali i sa strane nacionalnih manjina koje su isto prisutne i dale su nam samopouzdanje da osnujemo novu parlamentarnu koaliciju", kazao je Plenković.

SLAŽE SE NOVA VLADA Premijerov čovjek iz sjene postaje ministar? Frka-Petešić mogao bi biti šef diplomacije

Njegovo ime pojedini europski mediji spominju kao kandidata za predsjednika Europske komisije u slučaju da Ursula von der Leyen ne dobije potporu za drugi mandat. 

Oboje su danas u Splitu na predizbornom skupu EPP-a i HDZ-a. 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • dejo36 11.05.2024.

    Samo jedna brojka Koliko se djece rodilo prve godine mandata AP Koliko je djece lani krenulo u prvi razred Objasni nam AP gdje su nestala ta djeca u tvojim mandatima AP je grobar Hrvatske

  • ripi123 11.05.2024.

    Tebi,i tvojim istomisljenicima,fernandaes11,nema pomoci.Zelim Vam svima da i dalje tako pametno razmisljate,da podrzavate to sto podrzavate a nadasve pohvaljujem vasu osvijestenost.

  • eva60 11.05.2024.

    To je jasno, kroz redove se dade pročitati budućnost

Komentiraj...
Vidi sve komentare