To je to što me zanima!

'Plenković je pokazao mudrost jer mu je obrazovanje prioritet'

Bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa, Dragan Primorac izjavio je da je Plenković već pokazao da mu je obrazovanje nacionalni prioritet kad je okupio SDP-ove i HDZ-ove ministre
Vidi originalni članak

Predsjednik Plenković je pokazao mudrost kad je okupio SDP-ove i HDZ-ove ministre te time pokazao da mu je obrazovanje nacionalni prioritet, rekao je Dragan Primorac.

- Kako bi obrazovanje bio uspješan projekt Plenković u njemu želi okupiti sve relevantne ljude. Na Vaše pitanje o gospodinu Jokiću mogu reći da se niti jedan nacionalni projekt ne smije vezati za jednu osobu, bez obzira bio on Primorac ili Jokić, no zajednički stav je da za gospodina Jokića i sve one koji imaju nešto reći o tome, treba biti mjesta u timu koja ce provoditi Kurikularnu reformu - dodao je Primorac.

- Moj stav je jasan, obrazovanje ne smije biti samo tema predizbornih kampanja već treba sa snažnom financijskom potporom jer bez zadovoljnih i adekvatno plaćenih učitelja i nastavnika te kvalitetno opremljenih škola i kabineta niti jedna reforma ne može zaživiti pa ne može niti ova. Pojačano Financiranje mora podržati i sustav visokog obrazovanja, znanosti i sporta i tek tada imamo zatvoren ciklus koji vodi u uspjeh moga nekadašnjeg resora. A da možemo i znamo pokazali smo kad smo u manje od desetljeća broj visokoobrazovanih digli na 18.5%  - rekao je.

Budućoj vladi poruke možete ostavljati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Gospodaru 02.09.2016.

    Mislim..osobno nisam ljubitelj doticnog gosp. Primorca ali je rekao istinu za Plenkovica....rijeci su suvisne... osobno sam procitao program vezan za obrazovanje i mogu reci da je na mjestu....savjetujem i ostalima da prouce...

  • mariocalabrese 01.09.2016.

    Ja ja zna on moj Hurac cim mu je Vasilije najjacu intelktualac u partiji.

  • Ankicabaka007 01.09.2016.

    Plenkovic je covjek koji zna da bez obrazovanja nema ni napretka. Svaka cast to nam treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare