To je to što me zanima!

'Plenković je šef Povjerenstva, a ja sam suvoditeljica tijela...'

Divjak je novinarima pred Banskim dvorima potvrdila da, s obzirom da će biti raspisan novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu, Jasminka Buljan Culej više neće voditi to tijelo...
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak nakon sjednice Vlade u četvrtak najavila je raspisivanje novog natječaja za Ekspertnu radnu skupinu za provedbu kurikularne reforme. A s obzirom na to, potvrdila je novinarima, Jasminka Buljan Culej više neće voditi ERS.

Istaknula je i da će premijer Andrej Plenković biti na čelu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja, dok će ona biti suvoditeljica.

- Formira se novo Posebno stručno povjerenstvo i također PSP raspisuje novi natječaj za cjelokupni sastav ERS-a. Ja mislim da je to nešto što je važno za nastavak reforme obrazovanja - rekla je ministrica Divjak.

Na pitanje je li imala kontakte s Borisom Jokićem kako bi se vratio na čelo ERS-a, Divjak je kazala da se treba držati natječaja te da nikoga nije kontaktirala.

- U tom smislu nisam kontaktirala nikoga da se bilo tko stavi na čelo ERS-a i mislim da se stvarno trebamo držati toga da se objavi natječaj i sukladno kriterijima izabere ERS od stručnih ljudi koji će biti u stanju sudjelovati u radu zajedno s Ministarstvom na provođenju reforme i sukladno Strategiji. U ovom trenutku bit će jako veliki teret na stručnim radnim skupinama koje trebaju pripremiti jako puno materijala. Veliki je posao pred nama i treba zaboraviti na to koja će osoba, institucija ili stranka voditi određeni proces - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • anita.antic 15.09.2017.

    ah, samo si suvoditeljica... suze mi teku....

  • Lala1808 14.09.2017.

    hns-lažovi lagali da će se reforma raditi nestranački već stručno-prevaranti

  • sokrates_mali 14.09.2017.

    Naša ministrica ima šest savjetnika za kulturu! Molim novinare da ih navedete imenom i prezimenom!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare