To je to što me zanima!

Plenković: Moramo donositi odluke kojima nećemo ugroziti turističku sezonu ove godine

Premijer Andrej Plenković ističe da je jako dobro da je Njemačka prepoznala poboljšanu epidemiološku sliku u Hrvatskoj. Znamo da su nam oni važni gosti
Vidi originalni članak

Premijer je rekao da Cappelli nudi rješenja za razvoj Primorsko-goranske županije, a podsjetio je i da po prvi put otkad se izravno bira župan u Primorsko-goranskoj županiji kandidati idu u drugi krug prenosi N1.

- Naša je vlada u proteklim godinama posvetila veliku pozornost Primorsko-goranskoj županiji -,kaže premijer dodajući da su upravo tu realizirani neki od strateških projekata.

Pogledajte žestoko sučeljavanje Škore i Tomaševića u studiju 24sata

Istaknuo je LNG terminal zbog kojeg je Hrvatska postala novi akter na energetskoj karti svijeta i Europe.

- Pokazali smo koliko nam je ovaj kraj bitan .Naš fokus na PGŽ i rezultati koje smo isporučili do sada pokazuju da brinemo za ovu županijuc- rekao je.

U ZEMLJI SINKOPE Plenković zna da je vrag odnio šalu - HDZ je izgubio Škabrnju

- Ovo je trenutak za promjene. HDZ je imao izvrstan rezultat na razini županija u prvom krugu. Tu smo da pomognemo Gariju da ostvari ključnu i veliku pobjedu za Primorsko-goransku županiju - kaže.

Fitch

Premijer ističe kako Fitchova potvrda hrvatskog rejtinga znači ujedno jeftinije zaduživanje države, banaka i gospodarskih subjekata, ali i jeftinije kredite za građane Hrvatske.

- Oni su poslali poruku da je Hrvatska sačuvala političku stabilnost. Upravo očuvavši tu stabilnost javnih financija osigurali smo sredstva za zdravstvo, plaće, mirovine… Investirali smo deset i pol milijardi kuna u programe očuvanja radnih mjesta - nabrajao je premijer uspjehe svoje Vlade.

- Hrvatska je napravila sjajne temelje od 2016. do 2019. U reputacijskom smislu imamo vrlo stabilnu poziciju, i sada, procjepljivanjem, stvaramo preduvjete za odličnu turističku sezonu. Stvorili smo preduvjete za rast - kaže premijer koji smatra da će slabljenje pandemije omogućiti gospodarski rast. 

Kampanja i dnevne obveze

- Sve stižem - kaže premijer na pitanje pate li njegove dnevne obveze zbog sudjelovanja u kampanji.

SUSREO SE SA DRAGANOM JELIĆEM Plenković u S. Brodu: Podržao kandidate HDZ-a u drugom krugu izbora lokalnih izbora

Popuštanje mjera

- Mi ćemo raspraviti situaciju ovog tjedna. Brojke su jako, jako dobre. Moramo donositi odluke koje će održati dobar trend i ni na koji način ugroziti turističku sezonu - rekao je premjer.

- Uvijek kažem da je najvažnija stvar osobna odgovornost. Ako ugrožavamo sebe, ugrožavamo i druge. Sada kad je dovoljno cjepiva, apliram još jednom: Cijepite se što prije, cijepite se svi. Koristi od cjepiva su puno veće nego bilo kakvi rizici - kaže premijer.

- Jako je dobro da je Njemačka prepoznala poboljšanu epidemiološku sliku u Hrvatskoj. Znamo da su nam oni važni gosti - govori premijer koji smatra da se stranci jedva čekaju vratiti u Hrvatsku.

PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: 'Problemi u bolnicama ne mogu se riješiti telefonskim pozivom. Ovo nije prva takva situacija'

Drugi krug lokalnih izbora u Zagrebu

Na pitanje o lokalnim izborima u Zagrebu rekao je da je HDZ demokratska stranka i da poštuje volju građana. 

- Ja poštujem volju građana. Tko god dobije povjerenje građana je sugovornik mene i Vlade - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 22.05.2021.

    ali ste mogli ugrozit psihičko stanje učenika s on line nastavom..hvala vam na takvoj brizi.. živjeli turisti

  • general lopov 22.05.2021.

    Ugrozio si ti sa svojom bratijom sve uzduž i poprijeko.I ugrozio i uništio.Naj bolje bi bilo da odeš negdje i da ostaneš tamo zauvijek.

  • laky03348 22.05.2021.

    a pa znamo mi Plenkoviču da češ ti donesti odluke,da narod izložiš zarazi i to cijelo ljeto,a onda na jesen svi u karantenu.Isto kao i prošle godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare