To je to što me zanima!

Plenković na misi: Prvi put je javnosti pokazao sinčića Marija

Premijer je na kraju mise u sklopu crkvenoga obreda primio i blagoslov grla za zdravlje glasnica, a potom je pogledao prve hrvatske jaslice koje su nedavno obilježile stoti rođendan
Vidi originalni članak

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u nedjelju na svetoj misi u zagrebačkoj župi sv. Blaža, kojom je obilježena najveća proslava blagdana Svetoga Blaža u sjevernoj Hrvatskoj.

Svetu misu je predvodio kancelar Varaždinske biskupije Antun Perčić, koji je pozvao vjernike da ostanu predani i dosljedni vjeri u Isusa Krista. 

Premijer je na kraju mise u sklopu crkvenoga obreda primio i blagoslov grla za zdravlje glasnica, a potom je pogledao prve hrvatske jaslice koje su nedavno obilježile stoti rođendan.

Bio je s 2-godišnjim sinom Marijom i svojom tetom (maminom sestrom) i njezinim mužem.

Plenković je župljanin župe sv. Blaža, a kao posljednju skupinu koju je ugostio kao europarlamentarac u listopadu 2016. u Bruxellesu bilo je 16 mladih iz župe sv. Blaža koji su sudjelovali na konferenciji o sv. Blažu i valorizaciji hrvatske nematerijalne kulturne baštine u europskom kontekstu. 

Protekla tri dana u zagrebačku crkvu sv. Blaža brojne pjevače i govornike te sve one koji koriste glas privlačio je blagoslov grla, obred koji seže u daleko 6. stoljeće, pri čemu se rabe dvije prekrižene svijeće i moli se zagovor za zdravlje glasnica. 

O raširenosti čašćenja sv. Blaža svjedoči i podatak da je svjetski poznati tenor Placido Domingo u ljeto 2003. godine, uoči koncerta koji je održao u pulskoj Areni, inzistirao da zajedno sa svojom suprugom Martom ode u vodnjansku crkvu kako bi zahvalio sv. Blažu, pred njegovom relikvijom, za oporavak od posljedica teške bolesti grla.

Idi na 24sata

Komentari 236

  • jebomiščaplju 06.02.2017.

    Ne liči na njega

  • LANA555 06.02.2017.

    Hahaha aj ima zgodnu ženu Plenki.od Jadrokoviča ružna .

  • LANA555 06.02.2017.

    Čitam komet baš je sladak mali a ličeko mu se ne vidi.Hahaha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare