To je to što me zanima!

Plenković: Nisam odgovoran u aferi, nijedan mail nisam dobio

Na novinarski upit o premijerovoj poziciji unutar HDZ-a, Plenković je odgovorio kako misli da je ona dosta dobra, da unutar stranke postoji kohezija i jedinstvo
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a da će novog člana Vlade i ministra gospodarstva predložiti idućeg tjedna te da će se o njemu glasovati do kraja tjedna, pri čemu je istaknuo da je parlamentarna većina stabilna.

FRANCK PROZVAO PERUŠKA 'Tko je ovlastio Knighthead da govori u ime svih kreditora...'

"Parlamentarna većina je stabilna, Vlada nastavlja raditi svoj posao. Idućeg tjedna predložit ćemo novoga člana ili članicu Vlade i to će biti izglasano do kraja idućega tjedna, dakle kompletirat će se Vlada u pogledu funkcioniranja Ministarstva gospodarstva", izjavio je Plenković.

 Kad je riječ o Agrokoru, istaknuo je da je glavni cilj postizanje nagodbe i da će, kako vjeruje, ona biti realizirana do zakonskog roka 10. srpnja.

"Sve ovo drugo što treba rasvijetliti rasvjetljavat će se u ovom procesu i nama je u interesu da nema nikakvih sjena na inače izraziti pozitivan i odvažan i kvalitetan pothvat", rekao je premijer i podsjetio na sprječavanje gospodarske i financijske krize, očuvanje radnih mjesta, sprječavanje stečajeva.

OBJAVLJENI NOVI MAILOVI Grupa Borg oglušila na savjete oko Lexa, Plenki je sve znao?

 Na novinarski upit o premijerovoj poziciji unutar HDZ-a, Plenković je odgovorio kako misli da je ona dosta dobra, da unutar stranke postoji kohezija i jedinstvo te da je ona "najsnažnija onda kada treba biti".

 O tome je li on sljedeća "meta" Plenković je rekao je kako je jasno da će u političkoj utakmici slijediti dodatni udari kako bi se spriječila nagodba.

OSTAVKA MARTINE DALIĆ Živi zid o aferi hotmail: Izbori su sada jedino moguće rješenje

"To je cilj jedne skupine zainteresiranih, a drugi cilj je politički cilj, destabiliziranje Vlade", rekao je premijer odbacivši da će takvih udara biti od HDZ-a.

 Na upit o tome osjeća li se odgovornim u aferi "Hotmail", Plenković je odgovorio negativno, ističući da nijedan e-mail nije bio poslan njemu. Dodao je kako je normalno da njegova savjetnica za pravna pitanja u tjednu kada se donosi zakon ima na svojem e-mailu nacrt zakona i da o njemu daju mišljenje mjerodavna ministarstva.

NIKOLA GRMOJA: 'Za Plenkovića je situacija sve opasnija, upitna mu je pozicija'

 Pritom je istaknuo da u odnosu prema stanju prije tri mjeseca sada postignut dogovor o nagodbi, da će kraja tjedna bit će gotov pravni tekst nagodbe, da je Ustavni sud odbacio sve inicijative za ocjenu ustavnosti lex Agrokora te da je u Bruxellesu odlučeno da taj zakon bude dio uredbe koja se odnosi na insolvencijske ili stečajne zakone ili predstečajne zakone u državama članicama i da time postaje posredno dio pravne stečevine.

POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA Novaković: O postupku protiv Dalić ćemo odlučiti već u petak

"Na tim faktima treba graditi pozitivnu priču o Agrokoru, koja je, ponavljam, jedno od najvećih restrukturiranja u Europi za koje je potrebno imati određena znanja i ekspertizu, a takva vrsta znanja nije baš na klik u državnoj upravi", rekao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • fredaster 16.05.2018.

    ** Admin ** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • Puta Madre 16.05.2018.

    Nisam krao ja sam držao vreću.

  • Puta Madre 16.05.2018.

    **** Admin**** Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare