To je to što me zanima!

Plenković o Hasanbegoviću: Nije nam potreban njegov glas

Nastupi predstavnika manjina su bili odmjereni. A što se tiče novih članova Vlade to će biti plod dogovora mene i onih koji će biti predloženi za ministre, kaže Plenković
Vidi originalni članak

Na prvoj sjednici Sabora ćemo predstaviti novu većinu i nove ministre, rekao je u ponedjeljak nakon Predsjedništva HDZ-a premijer i šef stranke Andrej Plenković. Osvrnuo se i na Agrokor.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Lažne su teze da HDZ navodno štiti nekakav kriminal u Agrokoru. Mi se zalažemo da se sve istraži da se naprave izvješća i ako se utvrde nezakonitosti onaj tko je odgovoran u postupku će biti pozvan na odgovornost. Naš je cilj platiti potraživanja dobavljačima, osigurati plaće radnicima, banke uvjeriti da daju novu likvidnost. Vlada je spriječila gospodarski i financijski tsunami - rekao je Plenković.

Govorio je i o ministru Zdravku Mariću. Rekao je da je SDP uoči izbora išao izglasavanje nepovjerenja Mariću.

- Porastao je broj zaposlenih, porastao je izvoz, porasla je proizvodnja i to su postignuća ministra Marića. Oni koji su ga htjeli srušiti destabilizirali su vlast i vladu. U taj je vlak sjeo i MOST. Mi smo pak ozbiljna i odgovorna državna stranka koja donosi odlučne i odgovorne odluke u pravo vrijeme. Nastavit ćemo raditi na političkoj stabilnosti. Laži, neistine i konstrukcije ćemo ozbiljno odbacivati, a ljudi će na kraju vidjeti tko je tko i tko iza koga stoji u politici - rekao je Plenković.

O predstavnicama manjina je rekao da su oni podržali Vladu i oni su dio saborske većine.

- Nastupi predstavnika manjina su bili odmjereni. A što se tiče novih članova Vlade to će biti plod dogovora mene kao predsjednika Vlade i onih koji će biti predloženi za ministre - kaže Plenković.

Na pitanje da bez Zlatka Hasanbegovića nemaju 76 ruku u Saboru, Plenković kaže: 'Nije nam potreban i ovo je njegov odabir, a za buduće relacije ćemo vidjeti'. 

Plenković je govorio i o statusu Željka Glasnovića koji ej na Facebooku objavio svoje uvjete za dogovor s HDZ-om.

- Vodimo računa da je general Glasnović izabran u 11. izbornoj jedinici. On jako brine o tretmanu Hrvata van Hrvatske. Njemu su bitne teme koje se odnose na mirovine pripadnika HVO-a regulirane međudržavnim sporazumom, postoji ta odluka još od prije nego sam ja bio premijer da se isplate dugovi iz 2007. Dakle, to se događa u svakom slučaju - rekao je Plenković dok su Gordan Jandroković i Tomislav Ćorić dodali da Glasnovićevi zahtjevi nisu toliko skupi koliko to tvrdi SDP. 

Idi na 24sata

Komentari 216

  • 12.05.2017.

    Evo najzad znamo da je porasla zaposlenost, ali u Irskoj. 😝😎

  • 2justice 11.05.2017.

    Ja se kladim da je admin 24sata pokupio neke pare od HDZ-a da malo pripazi na osjetljive komentare.

  • 09.05.2017.

    Vlada RH i ministar Marić su spašeni za 1 glas. A što, ako Saucha progovori i počne istinu govoriti? Izbor predsjednika Sabora spasilo je zajedništvo Pupovca i Glasnovića. A tu je i Škibola. Dobro je što Hrvatska vlada spašava radna mjesta u Agrokoru. Ali, građani su osjetljivi, jer vlasnik Agrokora ima dvorce, helihoptere, jahte i druge milijunske nekretnine. Gotovo 76 posto hrvatskih građana tvrdi da razvoj Hrvatske ide u krivom smjeru. Nezaposlenost je pala, a istovremeno je u zadnje 3 godine iz Hrvatske iselilo 125 000 ljudi, radno sposobnih ljudi, direktno s Zavoda za zapošljavanje. Demografska pustoš se širi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare