To je to što me zanima!

'Plenković obmanjuje javnost, Ramljak ne radi transparentno'

Taj Vaš transparentni povjerenik, davši povjerljive informacije strvinarima, omogućio im je da kupe obveznice nominalne vrijednosti od 300 milijuna za samo šezdesetak milijuna, piše Todorić...
Vidi originalni članak

- Premijer Plenković ponovno je danas iznio neistinu koja je, zasigurno, za cilj imala obmanjivanje javnosti, napisao je Ivica Todorić na blogu i nastavio:

Naime, gospodine Plenkoviću, na web stranicama Agrokora nema transparentnosti i objava o svim aktivnostima izvanredne uprave, i to nije, kako vi kazete, nikakva mistifikacija, nego vrlo jasna činjenica. Na web stranicama nema informacija o roll up kreditu i kriminalnom pogodovanju strvinarskom Knighthead fondu kojemu je vaš transparentni Ramljak dao povlaštene informacije prije nego ste ga Vi imenovali izvanrednim povjerenikom.

Taj isti Vaš transparentni izvanredni povjerenik, davši povjerljive informacije američkim strvinarima, omogućio im je da kupe obveznice nominalne vrijednosti od 300 milijuna za samo šezdesetak milijuna. A onda je transparentno krenuo u roll up u kojem strvinari sudjeluju s 500 milijuna. 

No, u tom transparentnom aranžmanu, Ramljak i ministrica Dalić otkupe obveznice strvinara koje su platili manje od 60 po nominalnoj vrijednosti za 268 milijuna eura! I to nije sve - Agrokor im je transparentno i dalje dužan 500 milijuna plus kamate, a oni pod hipotekom imaju Agrokorovu vrijednost od milijarde. To nije mistifikacija gospodine Plenkoviću. To je vaša transparentnost i vjerodostojnost!

Inače, Jutarnji list došao je u posjed Ugovora o najstarijem kreditu od 1,06 milijardi eura, koji je potpisan 8. lipnja između Agrokora i zajmodavaca. K tomu, sadrži niz odredbi tim kreditorima daju pune ovlasti u upravljanju procesom lex Agrokor.

Među ključnim kreditorima su fondovi Knighthead Capital Management i Monarch, kao i nepoznati izvensticijski fondovi te nekoliko banaka.

Tim ugovorom o kreditu de facto se "izvan snage" stavlja lex Agrokor, a kreditorima se daje sva ovlast u donošenju i provođenju nagodbe te restrukturiranja kompanija.

Najznačajnije odredbe Ugovora govore da se plan restrukturiranja i nagodba vjerovnika ne mogu donijeti bez odobrenja zajmodavaca iz tog kredita, te da Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu lex Agrokor jer bi se to smatralo povredom Ugovora o kreditiranju, doznaje Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • kurcoglu 26.10.2017.

    Ma ne bi nas Ramljak zajebao, on je Rvatina iz Rame, a lipo ime Ante govori da je riječ o dobrom i poštenom čoviku...

  • anaivah 26.10.2017.

    Todorić je u pravu- ovo što rade Ramljak, Plenković, i Dalić je najgori kriminal. Što je još strašnije, sve te dugove prevalit će na nas, oplačkati cijelu zemlju, naše mirovine, naše prirodno bogatstvo, plodnu zemlju, izvore vode.. SVE! Tko ovdje ostane da se nije još iselio moći će samo pocrkat od gladi i zime.

  • Rrvatina 26.10.2017.

    Veli se: vrana vrani oči ne kopa ali i to više nije istina u Rrvatskoj, HDZ se nikako ne može odmaknuti od kriminala, pa mi nije jasno zašto se bune kad ih se naziva zločinačka/kriminalna organizacija možda bi naziv kriminalna/zločinača više odgovarao, ali to je isto "utemeljitelji" Rrvatske...

Komentiraj...
Vidi sve komentare