To je to što me zanima!

Plenković: Odbijamo teze o relativizaciji ustaškog pozdrava

U programu ove Vlade jedan od temeljnih polazišta je osuda svih nedemokratskih sustava i to smo u nizu javnih nastupa i navrata vrlo jasno kazali, rekao je predsjednik Vlade
Vidi originalni članak

Vlada se na sjednici u četvrtak očitovala i na interpelaciju SDP-a o radu Vlade Republike Hrvatske radi nečinjenja Vlade u vezi s učestalom zlouporabom ustaškog pozdrava "Za dom spremni."

Premijer je poručio kako odbacuju navode koje je SDP predstavio u interpelaciji te uputio u Hrvatski sabor prijedlog da ne prihvati zaključak interpelacije Kluba SDP-a.  

- U programu ove Vlade jedan od temeljnih polazišta je osuda svih nedemokratskih sustava i to smo u nizu javnih nastupa i navrata vrlo jasno kazali te odbijamo teze o relativizaciji ustaškog pozdrava i prihvatljivosti korištenja znakova - rekao je Plenković. 

Aleksić: Vlada je odlučila štititi nepoštene banke

Vlada je  također u Hrvatski sabor uputila mišljenje da odbije Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranjun predlagatelja zastupnik Snage Gorana Aleksića. Aleksić je na svom Facebook profilu odmah komentirao tu odluku. 

- Vlada RH odlučila je štititi nepoštene banke - napisao je Aleksić. 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • biberrr 15.09.2017.

    Ustaški pokret treba rehabilitirati,to su bili branitelji,a banditi i agresori su bili partizani i četnici u NDH! Poznato je da su ustašama fašizam i rasni zakoni nametnuti izvana,a ne njihovom voljom.

  • biberrr 15.09.2017.

    Nema Plenki snage ni volje za obračun sa komunistima,kad je i on sam komunistićko dijete.

  • Burdus_1 15.09.2017.

    Tko o cemu a ono antifasisticko cetnicki zlocinacki okot iz sdp-a o ustaskom pozdravu....i sve to dok crvena gamad jos uvijek pozdravlja sa "zdravo drugovi" ...pozdravom pod kojim su pobili po svijetu u nekoliko godina 120 miljuna ljudi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare