To je to što me zanima!

Plenković: Prioritet moje Vlade je ulazak u Schengen 2019.

Kao drugi prioritet istaknuo je ulazak u eurozonu, pri čemu je jedini preostali maastrichtski kriterij koji Hrvatska još mora ispuniti smanjenje javnog duga
Vidi originalni članak

 Hrvatska poštuje ključno europsko načelo solidarnosti i ispunjava svoje obveze po pitanju migracijske krize u skladu sa svojom veličinom i gospodarskim mogućnostima, izjavio je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković.

 "Hrvatska je uvijek poštovala ključno europsko načelo solidarnosti. Mi smo upravo prije summita uplatili 200.000 eura u Fond za Afriku i nastavljamo ispunjavati naše obveze kada je riječ o programima premještanja i preseljenja izbjeglica", izjavio je Plenković novinarima nakon sastanka čelnika Europske pučke stranke (EPP), koji se redovito sastaju uoči svakog summita EU-a.  Dodao je da je to najviše što Hrvatska može učiniti s obzirom na svoju veličinu i ekonomsku snagu.

 Pitanje migracija jedno je od najvrućih tema o čemu će se razgovarati na summitu, koji počinje kasnije popodne.

Govoreći o proširenju Schengena na Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku, o čemu je u srijedu u Europskom parlamentu održana rasprava, Plenković je ponovio da će Hrvatska ispuniti sve tehničke kriterije i biti spremna pridružiti se Schengenu 2019. godine.

"To je prioritet moje vlade", rekao je Plenković.

Kao drugi prioritet istaknuo je ulazak u eurozonu, pri čemu je jedini preostali maastrichtski kriterij koji Hrvatska još mora ispuniti smanjenje javnog duga, koji treba biti ispod 60 posto BDP-a. Rekao je da će krajem ove godine javni dug biti oko 80 posto, oko 2020. trebao bi pasti na 70 posto, a onda oko 2022. ili 2023. pasti unutar dopuštenih okvira.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • ljubica ljubičica_1 15.12.2017.

    Dali on stvarno vjeruje u to?

  • banirana 15.12.2017.

    to je vama najvažnije da se sluganski naklonimo Europi - Plenkoviću zašto ste baš sada izbacili ovo s raketiranjem banskih dvora - da pozaboravimo na Praljka i depraljkizaciju koja slijedi - predsjednica govori da za pravdu nikad nije kasno -- tragikomično je da to baš sada govori - e pa za Praljka je kasno - Hrvatska država obrani nije dala nikakvu stručnu pomoć a sud je potpuno zanemario muslimanske zločine a Praljka je osudio bez dokaza kršeći pravila suda i primjenjujući institut UZPa koji nije nigdje drugdje primijenjen niti je takvo što u nadležnosti tog suda - taj sud je pokvaren i prodan - taj j sud je UZP- ubili su Praljka i posijali nepravdu i buduća zla događanja u BiH koja nije država nego frenkenstainovo čudovište s dva entiteta a tri konstutivna naroda gdje Hrvati u zbilji u praksi imaju manje prava nego što imaju manjine u drugim državama a vi ste sad pustili to s raketiranjem dvora kako bi mi smetnuli temu sa Praljka i depraljkizacije koja slijedi - Plenkovićeva vlada je zadužena iz Brisela za pokoravanje Hrvatske bezbožnim eu-ropskim novotarijama i za eutanaziju ponosa samopoštovanja morala i volje i ideala hrvatskog naroda a i lijeva opozicija ništa ne vrijedi- već viđeno- samo čeka svoj mandat da nastavi srbovati i rashrvaćivati što je još ostalo

  • liliana 15.12.2017.

    Prioritet tvoje vlade bi trebao biti da građani bolje žive.Fućka mi se za Schengen i ostale gluposti iz EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare