To je to što me zanima!

Plenković sazvao sastanak s oporbom u Banskim dvorima, razgovarat će o padu drona

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković odmah je poslala priopćenje u kojem je ocijenila kako je loša praksa da se takvi sastanci održavaju u vladi, a ne u saboru
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković sazvao je u petak, oko devet sati, sastanak u Banskim dvorima sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka. Razgovarat će o padu sovjetskog drona u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković odmah je poslala priopćenje u kojem je ocijenila kako je loša praksa da se takvi sastanci održavaju u vladi, a ne u saboru.

- Hrvatski sabor je najviše kolektivno političko tijelo u Hrvatskoj, a ne vlada. Premijer s izvješćima o stanju u državi, kao i s traženjima šire potpore od strane oporbe, treba dolaziti u sabor. Osim plenarne sjednice, sabor ima svoje Predsjedništvo koje nije jednostranačko, nego odražava i većinu i opoziciju- rekla je Orešković.

BOCNUO I PREDSJEDNIKA Banožić: Bomba je imala 120 kila. Uskoro ćemo je pokazati

- Unaprijed tražimo da se ubuduće takvi sastanci na molbu premijera održavaju u saboru, uz supoziv predsjednika sabora. To je jedino mjesto gdje nitko nikome ne dolazi 'na poklonstvo' nego u njemu svi ravnopravno služimo građanima. I nije stvar u cjepidlačenju i detalju, nego u ispravnom pogledu na demokraciju.

Posebno u pogledu na demokraciju izloženoj velikim iskušenjima i krizama. Sljedeći i svaki sljedeći sastanak premijera s parlamentarnim opcijama treba se održavati u Hrvatskom saboru- dodala je Orešković.

SLOVENSKI MINISTAR OBRANE: 'NATO je promijenio protokol nakon pada drona u Zagrebu'

Podsjetimo, dron TU-141 je prije tjedan dana pao na Jarunsku cestu, nedaleko od studentskog doma Stjepan Radić. Letjelica je u Hrvatsku ušla u 22.57 sati, došla je iz Mađarske, zadržala se sedam minuta i kretala brzinom od 700 kilometara na sat. Nešto iza 23 sata dron se srušio na zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • blatan sokak 18.03.2022.

    Čiji je dron to nama reci lažove anemični. Znamo čije proizvodnje.

  • smrekovaca 18.03.2022.

    mlate praznu slamu

  • 18.03.2022.

    znači pad drona je još uvjek glavni problem u RH,ni poskupljenje svega,ni korupcija,ni hdz kriminal nije problem,,nego isključivo dron,,aaaaaaaaaaa stvarno smo država za poželiti za živjeti dak nam je dron glavni problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare