To je to što me zanima!

Plenković se u Podgorici kratko susreo sa kolegom Cerarom

Konstatirali smo da moramo nastaviti dijalog, no za nas je prihvatljiv samo razgovor o implementaciji arbitražne presude, kazao je slovenski premijer u Podgorici novinarima
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Miro Cerar u srijedu se u Podgorici nakratko susreo sa svojim hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem, ali su obojica ostali pri svojim poznatim stajalištima oko arbitraže o granici.

Cerar je u Podgorici sudjelovao na posebnom zasjedanju država članica Jadranske povelje i zemalja koje u toj incijativi imaju status promatrača.

Novinarima je potvrdio da je na skupu "nakratko" govorio i s hrvatskim premijerom pri čemu su ostali pri svojim poznatim stajalištma glede arbitraže o granici.

"Konstatirali smo da moramo nastaviti dijalog, no za nas je prihvatljiv samo razgovor o implementaciji arbitražne presude", kazao je slovenski premijer u Podgorici novinarima.

On je također poručio da vrata euroatlantskih asocijacija moraju ostati otvorena za države zapadnog Balkana, te da je stabilnost balkanske regije za Sloveniju od strateškog značenja, zbog čega Ljubljana tim zemljama aktivno pomaže u reformama i napretku na njihovu putu u EU i NATO.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Darije 1 03.08.2017.

    Meni i dalje niti je jasno zasto je presuda arbitraznog sporazuma u Hrvatskoj proglasena neprihvatljivom tragedijom a niti zasto u Sloveniji istu smatraju takvom pobjedom.. Kao sto je znano, presudom arbitraznog suda, Slovenija je dobila 500 ha vodene povrsine Piranskog Zaljeva bez koridora, direktnog dodira, u sastavu Slovenije sa medjunarodnim teritorijalnim vodama koji i dalje ostaje u hrvatskim teritorijalnim vodama. U njemu slovenski ribari i dalje nece smjeti ribariti, eventualni slovenski istrazivaci nece smjeti istrazivati, slovenske firme nece smjeti eksploatirati mozebitna podvodna bogatstva,,,, Najkrace, , rijec je o koridoru rezerviranom samo za slobodnu plovidbu, prelete i eventualno polaganje kablova i cjevovoda, Na kopnu je Slovenija osim Mirisca u Medjimurju, Fragi kod Sekulica na Zumberku i Gomaci (Ilirska Bistrica) sve u svemu ukuno najvise 20 ha,,, sve ostale sporne djelove koje je trazila, izgubila. To je negdje oko 2000 hektara. Izgubila je cak i dio naselja Razkrizje u Medjimurju koje je do sad pripadalo Sloveniji. Po najjednostavnijoj matematici, kad se oduzme 500 ha izgubljenog teritorija Piranskog zljeva, od 2000 hektara kopna koje je Hrvatska presudom dobila, Hrvatska je u plusu otprilike 1500 hektara. Pa prema tomu i dalje ostaje enigma, cemu tolika pobjednicka euforija u Sloveniji a tragedija i panika u Hrvatskoj.

  • lotus_1 03.08.2017.

    Polako Cerar. Prvo će nam zakalemiti porez na nekretnine, pa će onda tek doći vrijeme za razgovore o granici.

  • detektor istine 03.08.2017.

    Neće naša kraljica tamo , premala je to zemljica za takvu veličinu , osim toga nemaju oni bijelu kuću i ogradu za naslikavanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare