To je to što me zanima!

'Atmosfera u Ukrajini vrlo je slična onoj u Hrvatskoj 1991.'

Nedavno rušenje putničkog zrakoplova i danas dva vojna zrakoplova su novi razlozi za uzbunu u Ukrajini. Ukrajina očekuje jasnu potporu Unije, rekao je Plenković
Vidi originalni članak

Europsko izaslanstvo imalo je razgovore s ukrajinskim predsjednikom vlade Jacenjukom i parlamenta Turčinovim te s nizom ministara. Atmosfera u Ukrajini vrlo je slična onoj u Hrvatskoj 1991. godine. Kad razgovarate s premijerom vidite da je on u biti ratni premijer - rekao je za Dnevnik HRT-a Andrej Plenković, novi potpredsjednik odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta, a uskoro i šef delegacije za odnose s Ukrajinom.  

Plenković je napomenuo kako je situacija na istoku Ukrajine i aneksija Krima izuzetno zabrinjavajuća

- Nedavno rušenje putničkog zrakoplova i danas dva vojna zrakoplova su novi razlozi za uzbunu u Ukrajini. Ono što danas Ukrajina očekuje je jasna potpora Europske unije u ovoj situaciji kao i daljnjeg pritiska prema Ruskoj Federaciji - rekao je Plenković. 

'Slijedi novi paket sankcija za Rusiju'

Plenković smatra da se pobunjenici i proruski separatisti na istoku Ukrajine nikako ne bi mogli ovako ponašati bez da imaju potporu i bez da do njih dolazi naoružanje i pomoć u ljudstvu.  

- Slijedi novi paket sankcija za Rusiju - rekao je Plenković za Dnevnik HRT-a.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • DamirIlic_1 31.07.2014.

    Miting protiv mobilizacije u Černovickoj oblasti Stanovnici pretukli političara koji je došao da mobilizira stanovništvo za rat. Rekli mu neka sam ide na bojište. 29.07.2014. https://www.youtube.com/watch?v=vlMrG_JUSjs#t=136!

  • DamirIlic_1 31.07.2014.

    Human Rights Watch optužuju Ukrajinsku vojsku za ratni zločin protiv civila; uporaba balističkih raketi ciljanih na Lugansk, grad veličine Zagreba, ali i žestoko bombardiranje mjesta rušenja Malezijskog Boinga čime u poptuma da rade svoj posao: http://www.hrw.org/news/2014/07/24/ukraine-unguided-rockets-killing-civilians !!!!!!

  • DamirIlic_1 30.07.2014.

    U Ukrajini opća mobilizacija za rat. Žene straju živi zid i ne daju da vojska nasilno otima njihove sinove i muževe i šalje ih u borbe na istok. Ne žele da im sinovi i muževi ginu zgog oligarha iz ijeva :https://www.youtube.com/watch?v=p3J-v-fr4Y0 !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare