To je to što me zanima!

Pleso će u petak biti zatvoreno od 11 do 16 sati zbog štrajka

Sindikati koji djeluju na Plesu odlučili su se na štrajk nakon što su propali kolektivni pregovori s upravom, a ako im uprava ne udovlji u ponedjeljak idu u generalni štrajk
Vidi originalni članak

Zračna luka Zagreb u petak 18. studenoga od 11 do 16 sati bit će zatvorena za promet zbog štrajka radnika te najveće hrvatske zračne luke.

Sindikati koji djeluju na Plesu odlučili su se na štrajk nakon što su propali kolektivni pregovori s upravom tvrtke, a obustava rada u petak će biti samo upozoravajuća jer, ako uprava ne udovolji uvjetima sindikata, u ponedjeljak počinje generalni štrajk koji će trajati svakodnevno i cjelodnevno do ispunjenja uvjeta. Stoga Zagrebu prijeti potpuni prometni zračni kaos jer zrakoplovi zbog štrajka radnika neće moći ni slijetati niti polijetati.

Mladen Mesić iz Nezavisnog strukovnog sindikata aerodromskog operativnog osoblja Hrvatske najavljuje da će Zračna luka u petak biti blokirana od 11 od 16 sati jer će radnici u to vrijeme biti na svojim radnim mjestima, ali neće raditi. Sindikati su nedavno održali referendum o štrajku na koji je izašlo 80 posto od 1100 radnika, a njih 98 posto glasovalo je za štrajk.

U upravi ZLZ-a pak tvrde da postupak mirenja nije uspio jer su sindikati u posljednjem trenutku izašli s prijedlogom dopuna kolektivnog ugovora koji uprava nije mogla prihvatiti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • marg 17.11.2011.

    ...za takve treba uvesti definitivno radnu obvezu,...(nepotizam, korupcija, nestručnost i nemotiviranost), to što imaju od prava nadilazi paradoks u ovakovoj kaotičnoj situaciji u državi (plaće, regresi, božićnice, otpremnine, službeni mobiteli, računala itd....)

  • Mrgud Car 16.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Mrgud Car 16.11.2011.

    Imate i vi tam u "24" sindikaliste? Za vaše dobro,katran,perje i izbacite ih van.Prijateljski savjet,razmisliti prije brisanja ili opominjanja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare