To je to što me zanima!

Plin bi mogao poskupiti do 100 posto, Vlada ima zadnju riječ

Zoltan Aldott, predsjednik uprave Ine, rekao je kako je cijena kubika plina u Hrvatskoj 1,7 kuna, a njegova uvozna cijena je 2,2 do 2,4 kune po kubiku
Vidi originalni članak

Ina će nastaviti upravljati plinskim biznisom ako se on postavi na tržišne osnove, što znači da će plin za kućanstva poskupjeti za 40 do 100 posto. Zoltan Aldott, predsjednik uprave Ine, rekao je kako je cijena kubika plina u Hrvatskoj 1,7 kuna, a njegova uvozna cijena je 2,2 do 2,4 kune po kubiku. Kućanstva po prostornom metru plin plaćaju 3 do 3,5 kuna. Aldott dodaje kako o cijeni odlučuje Vlada, a Ina je u prvih devet mjeseci imala gubitak od 460 milijuna kuna jer se plin uvozi po višoj cijeni, a prodaje po nižoj. Vlada je od Ine trebala do 1. prosinca otkupiti plinski biznis, ali se ne pridržavaju dogovorenog, piše Večernji list. Tržište plina u Hrvatskoj trebalo bi se otvoriti nakon što proradi plinovod između Hrvatske i Mađarske. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Z-V-n-n 03.11.2010.

    sva sreća ja samo kuham na plin i imam bocu mjesec i pol,ali mi žao ljudi koji se griju na plin morati će opako smanjiti,drva su još naj za grijanje nikada se ne smrzneš,a uvijek ih ima.

  • konjina 01.11.2010.

    ma stari nije skupo u dvorane i puštaj

  • splićoliki 01.11.2010.

    a zašto bi naš plin u našoj zemlji nas koštao isto kao i npr.francuza koji kupuje ruski plin i transportira ga tisućama kilometara preko Ukrajine i drugih zemalja. Ja sam Hrvat u Hrvatskoj i želim neka prava. Političari: OLAKŠAJTE NAM ŽIVOT ili priznajte da ne znate svoj posao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare