To je to što me zanima!

Plinska boca eksplodirala u kući, ozlijeđen je vlasnik (73)

Plinska boca je eksplodirala u četvrtak oko 20 sati u obiteljskoj kući. Požar su ugasili vatrogasci, a policija je rekla kako će više informacija objaviti nakon očevida
Vidi originalni članak

Plinska boca je eksplodirala u četvrtak oko 20 sati u obiteljskoj kući u Pitomači. Ozlijeđen je vlasnik V.Š. (73) koji živi sam u kući.

Eksplozija je razbila prozore i vrata i izazvala požar. Požar su ugasili vatrogasci, a policija je rekla kako će više informacija objaviti nakon očevida. 

Starca je Hitna odvezla u bolnicu u Virovitici. Njegova obitelj kaže kako je van živote opasnosti. 

- Djeda sam zatekao kod liječnika. Iako je 'tlakaš', boluje na srce, dobro se osjećao s obzirom što je proživio. Rekao mi je da je u kuhinji krenuo upaliti plinsku peć, a onda je sve eksplodiralo. Naočale su djedu zaštitile oči od eksplozije, ali mu su mu lice i ruke spaljene kao i kosa. Izgorjela mu je i odjeća koju je imao na sebi. No, bio je toliko priseban da je uljem premazao opekotine na rukama - kaže unuk. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ikim_00 21.04.2012.

    Nije eksplodirala plinska boca već plin koji je curio iz nje, vjerojatno zbog dotrajalog crijeva. Propan čini s zrakom eksplozivnu smjesu koja je eksplozivna u granicama od 10,1-20-1 % (podaci za propan, a naše boce su punjene s propanom i butanom). Kad se u zatvorenoj prostoriji stvori potrebna koncetracija plina i zraka uz temperaturu paljenja od oko 470 C (iskra, šibica,otvoreni plamen) dolazi do eksplozije. Novinari pišu kako je eksplodirala boca, a to je glupost odnosno njihovo neznanje ili bolje zvući kao vijest u novinama.

  • nikolakorace 20.04.2012.

    da je boca eksplodirala nebi sigurno bilo kuce to je crijevo eksplodiralo a prigusivac plamena je ispravan na boci zato se ima sta slikat inace nebi bilo ove kuce

  • nselimo1 20.04.2012.

    Kad ste zadnji put pregledali plinsku gumu i regulator plina?Ja sam jučer i guma koja je spojena na plin bila je potpuno puknuta. To znači da danas mjenjam sve.Više manje večina nas je takvih, jer jednom montiramo i aj bog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare