To je to što me zanima!

Iz tri banke odnio 250.000 kn: Pritvor za pljačkaša iz Zagreba

Povezujući ostale neriješene slučajeve pljački, policija je utvrdila da je 47-godišnjak ranije počinio još tri razbojništva, od čega je jedno ostalo u pokušaju i u pošti u Kupinečkom Kraljevcu ...
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija uhvatila je 47-godišnjeg serijskog razbojnika koji je maskiran medicinskom maskom i naoružan pištoljem te s prijetećom porukom ispisanom na papiru u nekoliko pljački banaka ukrao 250 tisuća kuna. Priveli su ga, a sudac mu je odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Uhvaćen je u utorak nakon što je u poslovnici Kent banke u Horvaćanskoj ulici uz verbalnu prijetnju i najvjerojatnije prijetnju pištoljem ukrao 60-ak tisuća kuna.

'PAO' RAZBOJNIK IZ ZAGREBA Pljačkao s porukom na papiru: 'Riješio' tri banke, našli novac

Osumnjičeni tog dana nije imao uspjeha jer mu je 40-ak minuta prije pljačke u Horvaćanskoj ulici propala pljačka banke na Laništu, gdje je upao oko 8.20 sati prijeteći porukom ispisanom na papiru i pištoljem. Iz te poslovnice pobjegao je neobavljena posla nakon što mu je zaštitar rekao da je pozvao policiju.

Povezujući ostale neriješene slučajeve pljački, policija je utvrdila da je 47-godišnjak ranije počinio još tri razbojništva, od čega je jedno ostalo u pokušaju i u pošti u Kupinečkom Kraljevcu 30. siječnja.

Druga dva razbojništva počinio u istoj poslovnici Splitske banke u Stonskoj ulici 14. veljače uz verbalnu prijetnju kad je otuđio oko 150 tisuća kuna te 14. svibnja uz prijetnju napisanu na papir koji je stavio na pult i otuđio oko 36 tisuća kuna.

Policija ga je uhitila u utorak na adresi stanovanja i pronašli su sav ukraden novac. 

Prijetnju pisao na papir

- Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinio još tri razbojništva od čega je jedno u pokušaju u pošti u Kupinečkom Kraljevcu 30. siječnja 2018., dok se sumnja da je druga dva razbojništva počinio u istoj poslovnici banke u Stonskoj ulici i to 14. veljače uz verbalnu prijetnju kad je otuđio oko 150.000 kuna te 14. svibnja uz prijetnju napisanu na papir koji je stavio na pult i otuđio oko 36.000 kuna.

Dvaput je opljačkao poslovnicu Splitske banke u zagrebačkom Središću. Zaposlenicima je zaprijetio oružjem i pružio im papirić na kojem je navodno pisalo: "Ovo je pljačka. Trebam novac za operaciju djeteta, HZZO mi ne želi pokriti troškove liječenja". 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • lavlje srce 68 23.05.2018.

    eee jega gdje češ u stan sa novcima.To se zakopava u zemlju.

  • dnero666 23.05.2018.

    Kao sto bi Plenkovic i Kolinda rekli,nek vrati pare i dobro je.

  • Maestra_1 23.05.2018.

    Nije opravdanje - oni kradu...mogu i ja. Kradja je KRADJA. I to je po meni jedino ispravno. Tesko, ali ispravno. Trebamo učiti djecu da kradu ? Ne. Trebamo osuditi takva djela. Na svim nivoima. Znam da zivim u drzavi koju volim i u kojoj nema pravde za malog covjeka. Za "malog" lopova. Ali, lopov je. A vi lupajte minuse umjesto da, ako vec ne zelite osuditi cin kradje, nemojte ga niti odobravat. Jer kradja je KRADJA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare