To je to što me zanima!

Pljačkaši omamili obitelj pa su im tijekom noći ispraznili kuću

Noćni pljačkaši: Ispraznili su pet kuća na splitskim Mejama. Svi su čvrsto spavali. Sumnjaju da su ih omamili. Serija sličnih pljački bila je i tijekom 2009. u Zagrebu
Vidi originalni članak

Odnijeli su televizor, računalo, laptop, fotoaparat, novac. Iako smo svi bili u kući, nitko ništa nije čuo, ispričala je opljačkana djevojka. 

Lopovi su prošlog tjedna tijekom noći preko balkona ušli u kuću na splitskim Mejama. Kaže da zna za još pet kuća koje su opljačkane na isti način, isti tjedan, te da provalnike nitko nije čuo jer su svi spavali. Kasnije su čuli da su ih pljačkaši vjerojatno omamili.

- Otac se ujutro prvi probudio. Vidio je širom otvorena vrata, a pravi šok je uslijedio u dnevnom boravku. Sve je bilo razbacano, vrijedne stvari odnesene. Od tada uopće ne spavamo - kaže Splićanka. 

Kuće žrtava međusobno su udaljene nekoliko stotina metara, a vrijednost ukradene robe prelazi nekoliko desetaka tisuća kuna. U policiji su nam potvrdili pljačke, no ne znaju ništa o omamljivačima. Sredinom kolovoza pljačkaši su odnijeli 2,5 milijuna kuna iz kuće Željka Keruma, također na Mejama.

Tijekom 2009. u Zagrebu bila je serija sličnih pljački imućnih Zagrepčana. Opljačkali su unuka osnivača Diners Cluba Bornu Korejzla, poduzetnika Dragu Kamenskog, odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića, direktora tvrtke Trast Tomislava Botu, te mnoge druge.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • rikardo_1 25.09.2012.

    Pa tako im i treba. Da plate svoje radnike umjesto da sponzoriraju Medveščak i slične kao gazda Bota VJEROVATNO NE BI IMALI TOLIKE NOVCE u kući.

  • 25.09.2012.

    Uz sve te alarme i video nadzor, ma dajte molim vas,omamilo ih? Prije će biti da su se sami omamili.

  • strelica 25.09.2012.

    Možda je to bio sin Čak Norisa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare