To je to što me zanima!

Pljačkaši su unaprijed znali kako neće biti policajaca

U zoru su pljačkaši za manje od tri min. ispraznili zlatarnicu Veritas u središtu Poreča. Pazili su na svaki detalj, a znali su da nema videonadzor
Vidi originalni članak

Više od dvadeset godina mukotrpnog obiteljskog rada nestalo je za nekoliko minuta. Vjerujem u hrvatsku policiju, da će brzo pronaći lopove i vratiti mi zlato, kazao je šokirani Gjon Berisha (45), vlasnik luksuzne zlatarnice Veritas u središtu Poreča, koju su u srijedu u zoru pljačkaši filmski ispraznili za manje od tri minute. Dva lopova prerušena u liječnike i vozilom Hitne pobjegli su s plijenom vrijednim deset milijuna kuna. Pretpostavlja se da su imali pomagače među porečkim kriminalcima. Zlato bi po znatno nižoj cijeni moglo završiti na crnom tržištu Hrvatske ili susjednih zemalja. Naime, lopovi su u noći na srijedu s parkirališta porečkog Doma zdravlja ukrali sanitetsko vozilo Fiat Uno. Došavši na rampu za ulaz u stari grad, operateri iz kontrolnog centra parkirališta su ih propustili misleći kako liječnici žure na intervenciju. Na videosnimkama u gradskom komunalnom poduzeću Usluga i policiji, kako neslužbeno doznajemo, vide se dva maskirana lopova kako ležerno ispred zlatarnice izlaze iz vozila. Zatim gotovo kirurški lome dva cilindra, a da ulazna vrata nisu niti ogrebali. Slomljene cilindre su odnijeli sa sobom. U pljački ih nije omelo ni prodorno zavijanje alarma spojenog na labinsku zaštitarsku tvrtku Sigurnost, iz koje su, čuvši za pljačku, vlasnicima rekli tek da im je žao. Domišljati “liječnici” pobjegli su s plijenom kroz rampu s videonadzorom 20-ak km od grada, gdje su se u šumi presvukli te pretovarili zlato. Nakon toga su pobjegli drugim vozilom.

PAZILI NA SVAKI DETALJ PLJAČKE
• znali su da zbog jutarnjih smjena nema policajaca na ulici
• znali su da zlatarnica nema videonadzor
• znali su da vozilom Hitne mogu ući u starogradsku jezgru i izaći iz nje

Idi na 24sata

Komentari 18

  • mellifera 196666 25.07.2010.

    \"više od dvadeset godina obiteljskog rada\",moja obitelj isto radi više od dvadeset godina pa jedva da imamo kućicu,nekaj poljoprivrede i djecu u školi,je, je i kredite,očito živim u krivoj \"obitelji\".

  • PeGO 25.07.2010.

    fiat uno žuri na intervenciju hahahahahahahahaha

  • rođin rođo1 25.07.2010.

    gle čuda zlato nije bilo osigurano,nema video nadzora,alarm spojen u labinu.dobro da ga nije spojio sa nekom firmom u zagrebu.dabogda ih nikada ne pronašli,naj bitnija stvar u svemu je da niko nije stradao.zlatar kako došo do ove količine zlata doće i do druge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare