To je to što me zanima!

Ploče i spomen obilježja HOS-u treba podizati diljem Hrvatske!

Potpuno je neprihvaljtivo da zakoniti simbol jedne zakonite ratne postrojbe bude predmet bilo kakvih preispitivanja i dovođenja u pitanje - kazao je bivši ministar kulture
Vidi originalni članak

U ovom trenutku ne postoji nikakvo zakonsko uporište za micanje ove ploče, kazao je Zlatko Hasanbegović o premijerovoj najavi rješenja problema koji je izazvala ploča u Jasenovcu.

- Ne znam koje će biti rješenje, iz ovoga što možemo čuti čini se da je gospodin Plenković podlegao političkim pritiscima svojih koalicijskih partnera, HNS-a i Milorada Pupovca te da je donio političku odluku da se pronađe rješenje koje je on nazvao ne - micanje ploče, nego izmjena dijela sadržaja ploče i slično. Sad treba pronaći pravni modalitet, jer u ovom trenutku ne postoji bilo kakvo zakonsko uporište za micanje ove ploče, kazao je Zlatko Hasanbegović za N1.

- Inače, po mom mišljenju, jedino moguće rješenje je da ova ploča ostane, da se slične ploče i spomen obilježja pripadnicima HOS-a bez ikakvih ograničenja podižu diljem Hrvatske, jer je potpuno neprihvatljivo da zakoniti simbol jedne zakonite ratne postrojbe bude predmet bilo kakvih preispitivanja i dovođenja u pitanje - kazao je bivši ministar kulture.

- O pozdravu Za dom spremni sam govorio i kao povjesničar i kao ministar kulture, jasno sam rekao da je neprijeporno da je proizašao iz baštine ustaškog pokreta i opterećen hipotekama koje dolaze iz te ideologije. Nema potrebe u modernoj Hrvatskoj posezati za simbolima propalih režima, nego koristiti službene simbole Republike Hrvatske, uz jednu jednu iznimku, a to je da je taj pozdrav Za dom spremni sastavni, neodvojivi i zakoniti dio grba jedne hrvatske ratne postrojbe u sastavu hrvatske vojske. Tu počinje i završava sva rasprava - kazao je Zlatko Hasanbegović.

Idi na 24sata

Komentari 441

  • Pajo111 31.08.2017.

    E moj Hasanbegoviću.Lijepo je kad ratnu postrojbu i njezin ustaški pozdrav brani dezerter i kukavica,koji nije imao hrabrosti(muda) uzeti pušku u ruke i braniti svoju Domovinu.Sada kad je oružje utihnulo,sada je pun hrabrosti.Tvoja moralnost je ravna nuli.Međutim,najžalosnije je što oni koji su krvarili za ovu Hrvatsku u tebi vide neki autoritet,kao i u onom Bujancu,koji je čak 14 dana bio u borbenom sektoru.Takve moralne braniteljske vertikale,podržavajući Vas pljuju po svim poginulim pripadnicima Hrvatske vojske,koji su imali hrabrost i moralnu potrebu braniti RH. Ja osobno,kao dragovoljac Domovinskog rata,više cijenim Srbina koji je bio spreman umrijeti za svoja uvjerenja,nego ovakve moralne nule,koje su izbjegle obranu Domovine,a sad se svim silama trude prikazati kao branitelji svega hrvatskog.

  • fenix77 31.08.2017.

    Što Pavelić nije djelovao po Bosni, pa malo selektirao ove firaune. Danas nam Haso i ostale balije, dopisni članovi vjerodostojnih i potpora Remetinčanima, nebi bili glavni politički faktori. Još će se podizati spomenici i ploče i Muji Hrnjici po ovakvim debilima.

  • ri_ko_k_sni_123 31.08.2017.

    Ja bi predlozila da neki rodjo otvori firmu za izradu ploca, pa opice jedno petsto po cijeloj RH. Em ce imati o cemu naklapati cijeli mandat i skretati paznju od bitnih stvari, em ce rodjo zaraditi kad polovicu odluce mijenjati. Svakako se je**mo samo oko ploca po cijele dane, nek barem netko onda i dobro zaradi

Komentiraj...
Vidi sve komentare