To je to što me zanima!

Plovila u lučici zapalila su se zbog kvara na instalacijama

Vatra se proširila preko cijele krme glisera, koja je u potpunosti izgorjela, i na susjednu jedrilicu, čiji je vlasnik 67-godišnjak. Jedrilica je površinski izgorjela
Vidi originalni članak

Uzrok subotnjeg požara na plovilima u pulskoj lučici Delfin je kvar na električnim instalacijama glisera, na čijoj je krmi izbila vatra i potom se proširio na još dvije brodice, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

Požar je izbio u subotu oko 7.20 sati ujutro, ugašen je oko 9 sati, a u požaru nitko nije ozlijeđen. 

Policija je zajedno s inspektorom zaštite od požara Policijske uprave istarske i djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba obavila očevid te su utvrdili da je požar izbio na krmi glisera, u vlasništvu 66-godišnjaka. Uzrok požara je kvar na instalacijama, a vatra se proširila preko cijele krme glisera, koja je u potpunosti izgorjela, i na susjednu jedrilicu, čiji je vlasnik 67-godišnjak. Jedrilica je površinski izgorjela, a u požaru je oštećen i dio jedrilice u vlasništvu 63-godišnjaka.

Požar su ugasili djelatnici pulske javne vatrogasne postrojbe, materijalna šteta za sada nije utvrđena, a prema dosadašnjim procjenama, velika je. Policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • japanokinez 26.04.2016.

    Tu netko ne piše kako treba. Vlasnik tog glisera K.D. izjavljuje za novine da su tek ugradili motor ili motore potpuno nove i da nije bilo goriva ni struje, kako bi sada pisalo da je bilo struje. Na osnovu čega će se dogoditi iskrenje ili nešto što će izazvato požar ako nema nikakve struje ni goriva ni plona ni ništa?

  • Lina39 25.04.2016.

    Neki vlasnici ostave brodicu bet kontrole i tako dođe do nesreće !Moj muž kaže da je potrebno kontrolirati brod dok je na vezu kao da se plovi i štete neće biti.On dva puta tjedno odlazi pogledati brod a motor donese doma !

  • POTPEC 25.04.2016.

    To se i dešava jer vlasnici manjih jahti, jedrilica i ostalih vrsta brodica nemaju obavezu pregleda instalacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare