To je to što me zanima!

Po izmjenjenom zakonu mlađi od 18 neće moći kupiti petarde

Zastupnica Danica Hursa rekla je kako je važno da izmjena zakona počne vrijediti najkasnije do 15. prosinca ove godine. I oporba i vladajući izglasali su zakon
Vidi originalni članak

I vladajući i oporbeni zastupnici u srijedu su u Saboru podržali izmjene Zakona o eksplozivnim tvarima. Nitko mlađi od 18 godina više neće moći kupovati pirotehnička sredstva. Državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić istaknuo je kako se iz godine u godinu trend sve sigurnijih i mirnijih blagdana raste. Zastupnica Danica Hursa rekla je kako je važno da izmjena zakona počne vrijediti najkasnije do 15. prosinca ove godine. U Saboru su zastupnici raspravljali i o konačnom prijedlogu zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • IvanKordić 09.12.2010.

    Aloo ljudi pa šta vam je svako ce uvijek i svagdje moc kupit pirotehniku, a i svi serete po pirotehnici nisu petarde samo pirotehnika tu su i boxevi i rakete...

  • ŠkorpionJedan 09.12.2010.

    koza@bravo!!!!!!! društvo toliko štiti našu "jadnu" djecu da će ih ugušiti! djete koje je divlje i neposlušno ionako će nabaviti petarde na bilo koji način i napraviti sranje.. isto je sa zakonom o prodaji alkohola i duhana, ali HDZovska gospoda moraju prikupit nešto bodova od naroda, kojem je lako zamutit vid sitnim nerealnim potezima.. niti jedna petarda, box ili raketa nije opasna u rukama moje 10 godišnje kčeri, jer je lijepo odgojena i upućena kako se rukuje s pirotehnikom!! zabranama postižemo SUPROTAN EFEKT! potrebna je poduka i odgoj!!! čak i odraslim neupućenim i neotesanim ljudima!

  • jontra69 09.12.2010.

    napokon nešto pametno ali onda trebaju maknuti svu pirotehniku iz samoposluga i kioska.u svakom dućanu petarde stoje u policama sa žvakaćim gumama i slatkišima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare