To je to što me zanima!

Po novom ugovoru doktori neće smjeti primiti poklon

Farmacutske tvrtke tri posto svojih prihoda morat će odvajati u fond HZZO-a, a edukaciju liječnika pravdati računima. Ugovor će zabraniti darivanje
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravstva donosi novi ugovor kojim će zabraniti nagrađivanja liječnika te kojim će ograničiti i reprezentacijski iznos te promotivne posjete liječnicima. Željko Jovanović iz Vijeća za suzbijanje korupcije tvrdi kako je liječniku uvijek u prvom planu dobrobit pacijenta. Igor Auer sa KBC-a Rebro naglasio je kako u drugim zemljama liječnici dobiju godišnje 10.000 eura koje moraju potrošiti na svoju edukaciju, ali naša država za to nema novaca. Farmacutske tvrtke tri posto svojih prihoda morat će odvajati u fond HZZO-a, a edukaciju liječnika pravdati računima. Nataša Kličko, iz Udruge inovativnih proizvođača lijekova, rekla je kako nije jasno definirano što predstavlja prekršaj i koja je kazna vezana uz koji prekršaj.

UVODE 25 INOVATIVNIH LIJEKOVA
HZZO idućeg tjedna donosi novu listu lijekova na koju uvrštava 25 inovativnih. Među novim lijekovima je šest onkoloških lijekova za rak pluća, za rak bubrega, za rak dojke i za leukemiju, piše Večernji list. Dio lijekova s osnovne liste će ući u kategoriju skupljih lijekova, što bi pacijentima trebalo olakšati njihovu dostupnost. Nove lijekove je najavio direktor HZZO-a, Tihomir Strizrep.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • croluka 25.05.2010.

    Hvala bogu, ušparat ću na pršutu...konačno ću napunit podrum

  • olnada 25.05.2010.

    Svakako to treba ukinuti!A nepostivanje zakona kaznjavati,strogo!Razlika je pokloniti vrecicu kave,ili vrecicu novca!

  • shorty 25.05.2010.

    potpuno se slažem jakuza! nadam se da će to biti uvedeno što prije.A ne da razmišljam dal će doktor napraviti i dati sve od sebe ako mu ništa nisam donijela-a namjerno ne želim ništa donijeti!! Koliko ljudi radi i ne dobije nikakve poklone,a pomažu drugima i rade usluge i ne znam šta sve ne??!

Komentiraj...
Vidi sve komentare