To je to što me zanima!

Po Poreču uništavao aute iz Srbije: 'Ne mrzim nikoga, ali kad vidim srpske registracije...'

On je u deset godina oštetio 16 automobila sa srbijanskim registracijama na parkiralištima turističkih naselja na području Poreča, u Červar Portu i na parkiralištima trgovačkih centara
Vidi originalni članak

Kad ugledam auto s tim registracijama iz Srbije, odmah mi dođu slike masakriranja i protjerivanja nedužnih ljudi i pojave mi se emocije, govori Veselko Ć. (77), koji je Domovinski rat proveo u Njemačkoj. 

On je u deset godina oštetio 16 automobila sa srbijanskim registracijama na parkiralištima turističkih naselja na području Poreča, u Červar Portu i na parkiralištima trgovačkih centara. Oštećivao ih je odvijačem, a u dva slučaja koristio je i sprej. Osim oštećenog vozila, žrtve je ispod brisača dočekao papirić s porukom mržnje na osnovi srpske nacionalne pripadnosti, što je kod njih izazvalo nelagodu. U dva slučaja osumnjičeni nije oštetio vozila, ali je na autima ostavio prijeteće poruke s elementima govora mržnje.

- Ma kakva mržnja?! Ja ne mrzim nikoga. Po prirodi nisam takav da nekoga mrzim. Mržnja nije u mom habitusu - ustvrdio je Veselko te dodao: 

- Grebanjem auta ili porukama nisam ostavljao poruku vlasniku nego državi iz koje dolazi - tvrdi i dodaje kako mu, čim ugleda takav auto, zasmeta što oni dolaze u Hrvatsku, a nitko se nikad nije ispričao za ratne zločine i stradanja Hrvata. 

Ove godine osumnjičeni je oštetio četiri automobila i počinio četiri kaznena djela. Posljednji auto koji je oštetio bio je Passat, koji je izgrebao u ponedjeljak. U svim slučajevima vlasnike su dočekale šteta od nekoliko tisuća kuna i neprijateljska poruka. 

PRONAŠLI MU I PIŠTOLJ Poreč: Muškarac (77) godinama uništavao automobile iz Srbije

“Koljači, četnici, ubojice, propada vam velika Srbija. Pobili ste 200.000 ljudi, s Balkana je otišlo 1,5 milijuna. Sve ste uništili, birate i dalje četnike na vlast i dolazite u ‘ustašku’ državu. Treba vam zabraniti idućih 500 godina dolazak u Hrvatsku. Suočite se s istinom i kao Njemačka platite odštetu. Najgori narod u Europi. Mediji su vam katastrofa. Ono malo koji žele reći istinu mora ih čuvati policija. Propala velika Srbija, a oni i dalje žive u virtualnom svijetu”, napisao je u jednoj od poruka. No policija je polako stezala obruč i na kraju je Veselko Ć. dolijao. 

Tijekom pretrage njegova stana kod njega su našli predmet kojim je oštećivao vozila i blokove iz kojih je trgao papiriće na kojima je ostavljao poruke. 

Osim toga, našli su pištolj Walther Waffen W. Germany s pripadajućim spremnikom i streljivom. 
Budući da muškarac nema dozvolu za pištolj, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu i radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • JusticeLeague 02.09.2020.

    ovaj čovjek je jedna hrvatska sramota. rat je bio i završio, a što se ti uopće javljaš o ratu kad si se kukavički skrivao u švabiji. Ostani tamo i da više nisi maltretirao naše susjede !

  • ivanunited 29.08.2020.

    Domoljub iz Minkena...

  • Pričam4jezika 29.08.2020.

    Minimalbo 100 godina zatvora

Komentiraj...
Vidi sve komentare