To je to što me zanima!

Po prvi puta nakon 25 godina vikend bez pucnjave i ubojstva!

Cijeli petak, subota i nedjelja prošli su bez pucnjave i ubojstava. Ovo je prvi puta u desetljećima i to je nešto na što ne samo policija, već svi stanovnici New Yorka mogu biti ponosni, kaže šef policije
Vidi originalni članak

Prošli vikend u New Yorku bio je prvi nakon 25 godina u kojem nije zabilježena niti jedna pucnjava ni ubojstvo, ponosno je objavila policija new Yorka, javlja portal Insider

- Cijeli petak, subota i nedjelja prošli su bez pucnjave i ubojstava. Ovo je prvi puta u desetljećima i to je nešto na što ne samo policija, već svi stanovnici New Yorka mogu biti ponosni - rekao je šef policije James O'Neill. 

Posljednji vikend takav vikend bio je daleke 1993. godine. 

New York je 2017. godine imao manje od 300 ubojstava (292), što je najmanja brojka u gotovo 70 godina. Primjerice, 2016. godine ubijena su 334 čovjeka.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio pohvalio je još u siječnju policiju za taj pothvat.

Nitko nije vjerovao da je moguće spustiti se ispod 300 ubijenih, a policija je uspjela ispuniti taj cilj - rekao je.

Ipak, čini se kako je ove godine broj ubojstava u najvećem američkom gradu ipak u porastu. Naime, od 1. siječnja do 30. lipnja zabilježeno je 148 ubojstava, što je povećanje za osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ichbin2 17.10.2018.

    ma pazi izjave "policija je uspjela ispuniti cilj(kao manje od 300 ubijenih u godini)"... gluposti, kao da o pliciji ovisi dali će netko nekoga ubiti. pa tko može vjerovati da je to učinak policije?

  • sitnozubi 16.10.2018.

    al se sve preselilo u €u London, Brisel, Pariz...doktori, kvantni FIZIČARI...

Komentiraj...
Vidi sve komentare