To je to što me zanima!

Pobijedile statistike: Uspješno su razdvojili sijamske blizanke

Indija: Saboora i Safoora su sijamske blizanke koje su bile povezane abdomenom i dijelile jetru. Liječnici su ih uspješno razdvojili. Operacija je trajala oko šest sati
Vidi originalni članak

Saboora i Safoora su rođene kao sijamske blizanke . Bile su povezane abdomenom i dijelile su jetru. Liječnici su ih uspješno razdvojili, u samo jednom slučaju na 50 milijuna sijamski blizanci prežive takvu operaciju. Djevojčice su zdrave i danas su stare dva mjeseca, a njihovi roditelji su ih konačno mogli odvesti kući iz bolnice.

Djevojčice je operirao tim liječnika u saveznoj državi Haryani na sjeveru Indije . U timu je bilo 30 ljudi, a osmero njih je operiralo djevojčice. Operacija je bila 15. studenog, a trajala više od šest sati, piše Daily Mail . Majka Zabeeda i otac Mohammad Hameed iz Srinagara su presretni što su im kćeri dobro. Roditelji imaju i trogodišnjeg sina.

Majka: Presretna sam!

- Presretna sam što je operacija dobro prošla, jedina mi je želja bila da moje curice budu dobro i to mi se ostvarilo - rekla je Zabeeda.

Znala je da će ona i suprug dobiti blizance, no sve do poroda nisu znali da su sijamski . Bebe nisu imale pupak, ali su im ih liječnici naknadno napravili. Sijamski blizanci se javljaju u jednom slučaju na njih 100.000. U tri od četiri slučaja riječ je o djevojčicama.

Djevojčice su iz bolnice puštene 26. studenog i liječnici kažu da će živjeti normalno .

Idi na 24sata

Komentari 27

  • spreman 29.11.2014.

    ''Liječnici su ih uspješno razdvojili, u samo jednom slučaju na 50 milijuna sijamski blizanci prežive takvu operaciju.'' To bi značilo da je do sad bilo najmanje par stotina milijuna takvih spojenih bliznaca i par stotina milijuna operacija kojima su ih pokušali razdvojiti. Reći ću samo, nema teorije ni za jedno ni za drugo. Ta tvrdnja je totalni smijeh i totalna laž.

  • alan ford_1 28.11.2014.

    Svaka čast liječnicima.

  • anane 28.11.2014.

    ...ovi rezultati su stvarno cudesni,razdvojiti jetru te dio organa i prezivjeti operaciju,cestitke timu doktora jer stvari su se mogle promijeniti i poci po zlu...no gledajuc bebice vidis samo vedrinu i snagu ziovota,nek im je sa srecom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare