To je to što me zanima!

Pobjednička prošlost Republike Hrvatske želi se falsificirati

Antifašistička liga ustvrdila je da su u Hrvatskoj stalno prisutne inicijative da se dio njene prošlosti pobjednice u Drugom svjetskom ratu besramno falsificira i da ju se praktički svrsta na stranu nacizma
Vidi originalni članak

Te inicijative, s promijenjljivim intenzitetom, traju već 29 godina. Od micanja imena ulica, trgova, škola koja su imala veze s NOBom, pa čak i Trga žrtava fašizma, od masovnog rušenja spomenika partizanima, do relativno nedavnog micanja imena Trg maršala Tita, kao rezultata besramne političke trgovine. Sve je to praćeno permanentnom relativizacijom zločinačkog karaktera ustaškog režima, stoji u priopćenju Antifašističke lige.

Ta udruga smatra da najveću odgovornost za takvo stanje ne snose ostrašćeni NDH-nostalgičari nego političari na položajima s kojih bi se taj zabrinjavajući trend mogao zaustaviti.

- Potrebno je, posebno na ovaj dan, upozoriti da se obilježavanje Dana antifašističke borbe, bez kritičkog osvrta na stanje u današnjoj Hrvatskoj, pretvara u farsu, u smokvin list preko netrpeljivosti i mržnji, dominantnih karakteristika fašizma, koji ozbiljno prijete Hrvatskoj danas - ističe liga.

Podsjeća da svakog 22. lipnja Hrvatska obilježava početak oružanog otpora fašističkoj okupaciji zemlje.

- Taj će otpor prerasti u daleko najveću oružanu borbu unutar okupirane Europe protiv vojski nacističke Njemačke, fašističke Italije i njihovih lokalnih saveznika ustaša i četnika - stoji u priopćenju koje je potpisao Zoran Pusić.

Antifašistička liga ističe da je to dio povijesti na koji je ponosan svatko u Hrvatskoj tko drži do temeljnih ljudskih prava, prava na život, slobodu i ravnopravnost, koja su nacizam i ustaštvo najbrutalnije potirali. 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • dadomatos 23.06.2019.

    Kako Zoran Pusić može biti antifašist kad mu je djed osnivač četnićkog pokreta

  • najiram 10 23.06.2019.

    ovo je okupljanje fašista a ne antifašista...da je tome tako tu su bili amstrdamci leglo fašizma bundestagaši leglo fašizma svi redom partijci isto kao i fašisti koji su bili partijci...a znamo da su hitler i staljin musolini bili na čelu svojih partija...a svi partijci su fašisti...tako i ovi koji uporno promotiviraju partiju a time i partijski fašiza...tita na čelo partije postavljaju staljin i hitler...nikad nije izabran...postavljen izravno hitlerovom i staljinovom naredbom...toli o lažnim antifašistima...bolje da rečemo istinu tu su se okupile antiflašisti...da opet na naš raćun se bore sa silnim flašama...i u tjeku borbe mnogi će opet pasti u jarke i pod stelove...jer eto teška vam je ta antiflašistička borba...

  • zemuncevic 22.06.2019.

    Od partizancenja mogu živjeti samo ovi starkelje a za nas ih boli uho !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare