To je to što me zanima!

Pobjednik Čoje je Ante Runje, a Bare Alen Filipović Grčić

Pobjednik 300. Bare Alen Filipović Grčić (39) je do sada osvojio Alku 2012. godine, dok je od ranije u riznici imao i po jednu Baru 2013. godine i Čoju 2009. godine
Vidi originalni članak

Alkar Alen Filipović Grčić pobjednik je nadmetanja za 300. Baru, predigre velikog jubileja - 300. Alke. 

Viteško alkarsko društvo pobjednika je nagradilo s 200 cm zelenog sukna, brončanom plaketom Alke i novčanom nagradom od 15 tisuća kuna, dok je njegov momak Ante Perajica nagrađen s brončanom plaketom Alke. 

Pobjednik 300. Bare Alen Filipović Grčić rođen 1976. godine u Sinju, potječe iz stare alkarske obitelji, a na Alki je debitirao 2002. godine u pratnji barjaka. Od trofeja do sada se posebno ističe slavlje na Alki 2012. godine, dok je od ranije u riznici imao i po jednu Baru (2013.) i Čoju (2009.). 

U petak je u Bari ukupno pogođeno pet srida, 22 puta koplje je odsjelo u dva, 20 puta u jedan, dok su alkari svega četiri puta gađali u prazno, piše Ferata.hr.

Miranda Čikotić/Pixsell

Pobjednik Čoje je Ante Runje

Ante Runje pobjednik je ovogodišnjeg 300. natjecanja Čoje, održanog u Sinju na alkarskom trkalištu.

Pobjednik je postao s osvojenih jedanaest punata nakon dva pripetavanja sa dvojicom alkara: Tinom Radanovićem, koji je ispao iz natjecanja u prvom pripetavanju i Andrijom Hrgovićem.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kokaza5 09.08.2015.

    Živjeli pobjednici. Jesu zaradili što osim slave ?

  • Korbar Vlado 09.08.2015.

    DIO 1 - Ponavljam se doduše,, ali šta drugo reči na ovu temu. Ovo što ču pisati, mnogima će možda djelovati Bogohulno. Zašto ovo pišem svakom na vlastitu prosudbu....... Kako to rade Mađari,,, ili Mađari (zaboravite malo INA-u) i njihovi konji - ili možda; 1 od načina kako Mađari zarađuju novac i kruh nasušni. Svako tko je bio u Mađarskoj dulje od 7 dana, pa i manje,, može uočiti da se tu radi o jednoj specijalnoj vezi. Mađari i jesu prije više od 1000 godina osvojili Karpatski Bazen upravo na leđima konja, i još uvijek se drži svojih konjičkih tradicija. I NA NJIMA ZARAĐUJU, I MNOGO IH JE ZAPOSLENO EM U KONJIČKOM TURIZMU EM KONJOGOJSTVU - I TO VEĆ DUGO VREMENA!! ,, jer ne vole konje samo oni. Sve je to super, za one turiste koji su za lijepo jahanje ili za jednu spektakularnu konjičku predstavu! Mađarska je idealna destinacija za ljubitelje konja. malo koja zemlja nudi toliko širok spektar mogućnosti oko toga! Farmi konja ima širom zemlje, one vam nude dresirane konje, smještaj i tečajeve jahanja,,dulje ili krače konjičke ture,, obično sve to na jednom mjestu....... nastavak sljedi dolje.....

  • Hugo Mrgud 08.08.2015.

    Grčić nije li on iz kninske a ne cetinske krajine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare