To je to što me zanima!

Pobuna u Ježevu: Ne želimo tu ostati, držite nas kao životinje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U centru u kojem se trenutno nalazi 791 izbjeglica, koje su jutros stigle iz Tovarnika, vlada velika nervoza. Izbjeglice su u jednom trenutku stajale nagurane uz ogradu
Vidi originalni članak

Nakon Tovarnika, gdje više od 4000 izbjeglica čeka da dođe vlak koji će ih prevesti na drugu lokaciju, i situacija u prihvatnom centru Ježevo postaje sve napetija.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice u Ježevu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U centru u kojem se trenutno nalazi 791 izbjeglica , koje su jutros stigle iz Tovarnika, vlada velika nervoza. Izbjeglice su u jednom trenutku stajale nagurane uz ogradu i vikale na arapskom.

- Ne želimo više ovdje ostati, držite nas tu kao životinje. I to se događa u Europskoj uniji, ovo je Europska unija - rekao je jedan od izbjeglica koji je stao u blizinu ograde dok je drugi dodao kako među njima ima i male djece.

- Objavite u vijestima što se ovdje događa - poručile su izbjeglice.

24sata

Nisu zadovoljni što ih se drži protiv njihove volje. Kažu da nisu došli u Hrvatsku da budu u zatvoru te inzistiraju da ih se pusti na slobodu kako bi nastavili dalje svoj put.

Također, izbjeglice se žale da su gladne i žedne te kažu da je veliki problem i sporazumijevanje jer skoro nitko od njih ne zna engleski, a u prihvatnom centru nema prevoditelja.

Idi na 24sata

Komentari 371

  • MarinaMedak 18.09.2015.

    Ovo je vise nije val izbeglica..to je invazija!!! invazija islama na Evropu!! Ja sam Za . djeci i zenama pomoci koji su naravno iz ratnih podrucja...ali ovo je 80% mladih zdravih sitih bahatih agresivnih muzjaka .. u Sirii rat...pa ko c braniti Domovinu kad su svi pobjegli..

  • Ilija Lopar 18.09.2015.

    vec postajemo za koji dan bice ih vise nego nas

  • Istra_SD 17.09.2015.

    mater vam vasu

Komentiraj...
Vidi sve komentare