To je to što me zanima!

Pobuna u splitskom zatvoru: Idu u štrajk glađu. Traže da im se dostavljaju pizze u sobe?

Pobunu je organizirao jedan od utjecajnijih zatvorenika, Dean Martedić, kojeg su zbog toga premjestili iz zatvora na Bilicama
Vidi originalni članak

Dean Martedić zvani Điđi, optužen da je na čelu zločinačke organizacije koja je planirala šverc droge u velikim količinama preko luke Antwerpen, premješten je iz splitskog u šibenski zatvor, i to iz sigurnosnih razloga.

Premještaj je od splitskog suda zatražila Uprava zatvora i to zbog toga što su za Martedića utvrdili da je jedan od organizatora i poticatelja peticije i mogućeg štrajka glađu u zatvoru. Razlog odbijanja hrane je pritisak pritvorenika na poboljšanje uvjeta, a u zahtjevu za premještaj navodi se kako traže dostavu pizza u sobe, javlja Dalmatinski portal.

23 ZARAŽENIH KORONOM Od početka godine u Remetincu je umrlo osmero ljudi, bilo je i propusta: 'Smrt nas je potresla'

S obzirom da se radi o pritvoreniku s velikim utjecajem na populaciju unutar zatvora, procijenjeno je da će se njegovim premještajem poboljšati sigurnosna situacija u zatvoru na Bilicama.

Uprava zatvora u Splitu već se suočila s nekoliko pobuna pritvorenika, a i Martedić je prije 15 godina sudjelovao u jednoj. Dok je čekao presudu za dilanje blokirao je vrata ćelije s još nekoliko pritvorenika, a zabilježen je i njegov napad na Marka Bekavca, koji je tada bio pritvoren zbog ubojstva na Bačvicama.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • beli1977 28.10.2021.

    Okej neka umru od gladi! Nisu bezveze u zatvoru!

  • 26.10.2021.

    nadam se da im nije uskraćena televizija, internet, mobitel, droga, alkohol...pa moraju se ljudi zabaviti s nečim kad niš ne rade...jbt kolko bi samo bageri uštedili državne nafte da zatvorenici kopaju kanale umjesto bagera...struja, voda, plin, telefonija, kanalizacija...sve te kanale trebaju kopati zatvorenici a ne bageri koje mi plaćamo..

  • Onaj koji bi vas sve povješao 26.10.2021.

    Evo sav sam se rasplakao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare