To je to što me zanima!

Pobunjenici preuzeli kontrolu: ISIL gubi sirijski grad AL-Bab

Pobunjenici koje podržava Turska preuzeli su gotovo potpunu kontrolu nad sirijskim gradom Al-Babom iz ruku militanata Islamske države, objavio je turski premijer
Vidi originalni članak

Pobunjenici koje podržava Turska preuzeli su gotovo potpunu kontrolu nad sirijskim gradom Al-Babom iz ruku militanata Islamske države, objavio je u utorak turski premijer Binali Yildirim.

"Al-Bab je sad većinom pod kontrolom. Naš cilj je spriječiti da se iz teritorija Islamske države otvore koridori prema Turskoj", rekao je Yildirim tijekom govora pred svojom Strankom pravde i razvitka (AK) u parlamentu. 

Sirijski pobunjenici su se uz pomoć turskih specijalnih jedinica, tenkova i zrakoplova probili u sjevernu Siriju u kolovozu, u sklopu operacije "Štit Eufrata" kojom je Ankara htjela ukloniti Islamsku državu s turske granice i zaustaviti prodor kurdskih boraca. 

Pobunjenici kroz masovnu ofenzivu tjednima napadaju Al-Bab, grad koji se nalazi 30 kilometara od turske granice. Njihov napredak je riskantan jer bi moglo doći do direktnog sukoba sa snagama sirijske vojske koje napreduju s juga.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ichbin2 14.02.2017.

    koja glupost na kraju texta, kao turski pobunjenici i sirijska vojska bi se mogli sukobiti.... pa valjda bi se prepoznali, osobito regularna sirijska vojska bi se trebala po nekim karakterističnim obilježjima prepoznavat, kaj se veli, iz daljine.... kakav vražji sukob ako se protiv istog zla bore.

  • Hommolupetuss 14.02.2017.

    Za Europu to znaći još 400 tisuća izbjeglica ili migranata ili pobjeglica ili dezertera ( nepotrebno precrtati)

  • 14.02.2017.

    Pobunjenici ili ne , napravili su dobru stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare