To je to što me zanima!

Počela podjela božićnih darova za stradalu djecu Siska i Banije

Hrvatski Crveni križ je u Sisku u nedjelju počeo podjelu 800 božićnih darova za mališane čije su obitelji stradale od potresa i djecu iz socijalno ugroženih obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije
Vidi originalni članak

Podjela darova učenicima nižih razreda osnovnih škola, počela je u sisačkoj Osnovnoj školi "Braća Ribar", za djecu sisačkog područja.

Do Božića, tijekom idućeg tjedna podjela će se nastaviti u Petrinji, Glini i Hrvatskoj Kostajnici.

Početku akcije bio je nazočan i izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt, koji je rekao kako su ova djeca kroz proteklih godinu dana proživjela traume i ova je akcija simboličan čin da im se pokaže da nisu zaboravljena.

- Želimo da djeca znaju da smo uz njih. Trudimo se da im kroz pažnju, koju im pružamo, olakšamo ovo teško razdoblje i na neki način označimo da dolazi bolje razdoblje. Želimo da taj optimizam uoči blagdana prenesu i u svoje obitelji - rekao je Markt.

U suradnji sa svojim donatorima, aktivisti Crvenog križa su pripremili darove sa slatkišima, slikovnicama, dekicama i igračkama.

Osim Roberta Markta, blagdane su mališanima čestitala i ravnateljica OŠ "Braća Ribar" Vesna Šebek. Uz veliko veselje, uručenje darova je popraćeno i prigodnim druženjem mališana.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jožek2 20.12.2021.

    Nekada u crnom komunističkom mraku sva djeca su dobivala poklone a ne samo siromašna, jer djeca kad su mala sva su ista i nije lijepo da ne dobiju poklone.

  • ogidibogi 19.12.2021.

    Dobili su i kemijske olovke, blokiće za pisanje i kišobrane?

  • salkomalo 19.12.2021.

    Nije banija nego Banovina jer koliko je meni poznato to je i dalje teritorij države Hrvatske a ne SAO krajine

Komentiraj...
Vidi sve komentare