To je to što me zanima!

Počela zamjena stanovništva, a Hrvati nestaju: 'Mi bi trebali vratiti naše ljude iz dijaspore'

U dvije godine izgubimo 25.000 stanovnika, odnosno cijelu jednu Ličko-senjsku županiju, imamo najveći pad u Europskoj uniji
Vidi originalni članak

Hrvati izumiru, to je gotovo sigurno, i lako je moguće da nas već na idućem popisu stanovništva bude manje od tri milijuna, a da se zatim dogodi i potpuna "zamjena stanovništva" migrantima - predviđaju demografi. Od 2013. do 2022., kaže prof. dr. sc. Anđelko Akrap, Hrvatska je bila najveći demografski gubitnik u Europi. Dok je u većini drugih država broj stanovnika u tom razdoblju porastao, kod nas je pao za 9,4 posto, najviše u EU. Doc. dr. sc. Stjepan Šterc upozorava kako svake godine Hrvatska prirodnim padom izgubi oko 25.000 stanovnika, znači u dvije godine gubimo stanovnika koliko ih ima cijela Ličko-senjska županija.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • melin51 05.11.2023.

    Hrvatska dijaspora nije ista kao Irska dijaspora. Naša dijaspora prvo bi se htjela obračunavati sa komunistima (kojih više nema) a za sve što bi radili htjeli bi povlastice i poticaje na koje Hrvatski poslodavci nemaju pravo. Radnici sa Dalekog Istoka jedina su nada da će kvadrati novih stanova padati. 

  • nnjmkd 04.11.2023.

    Nema brige, stigle su nam "hrvatske državljanke" iz Palestine🙄

  • ribakoto 04.11.2023.

    Pa to i nije bitno, vazno je da mi imamo HDZ i AP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare