To je to što me zanima!

Vrućina uzima svoj danak: Na području Zadra umrlo pet ljudi

Pet muškaraca umrlo je u zadnja dva dana na zadarskom području. Liječnici upozoravaju kako su vrućine posebno opasne za starije i kronične bolesnike
Vidi originalni članak

Pet muškaraca, uglavnom stranih turista umrlo je u zadnja dva dana (četvrtak i petak) na zadarskom području. 

Nizozemski gost (62) krenuo je na izlet turističkim brodom. Pozlilo mu je, najvjerojatnije zbog vrućine. Umro je na brodu. Slovenac (53) se kupao u moru na Pagu u uvali Vodice u četvrtak. Bio je srčani bolesnik. Pozlilo mu je u moru. Zatajilo mu je srce te se utopio. 

U mjestu Sabunike kod Privlake blizu Zadra iz mora je u večernjim satima izvučeno je mrtvo tijelo mađarskog državljanina (55). Utopio se, najvjerojatnije zato što mu je pozlilo od vrućine. 

U petak oko podneva u mjestu Diklo kraj Zadra utopio se državljanin Bosne i Hercegovine. Pozlilo mu je dok je ronio s prijateljima.

Nešto kasnije domaći gost (75) preminuo je na plaži u Starigradu nakon što je izišao iz mora.  Moguće je da je i on stradao zbog jakog sunca.

Sunce pripeklo, u Kninu +35 u hladu

U Kninu je u 14 sati izmjereno 35 stupnjeva Celzija, objavio je Državni hidrometeorološki zavod. Ista je temperatura bila i u Belom Manastiru i Brestovcu te na Lastovu. U Đakovu, Novoj Gradiški, Hrvatskoj Kostajnici, na Komiži, u Lipiku. Metkoviću, Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici i Vukovaru je bilo 34 stupnja Celzija. U ostalim gradovina su temperature bile od 27 do 33 stupnja Celzija.

 Meteorolozi kažu kako će naredni dani biti sunčani i vrući. U subotu bi tako temperatura na kopnu mogla biti i do 39 stupnjeva Celzija. Vruće će biti i u nedjelju i ponedjeljak kada bi se živa u termometru mogla popeti i do 37 stupnjeva Celzija. 

Liječnici savjetuju građanima da piju puno tekućine, izbjegavaju izlazak u vrijeme najjačeg sunca i da ne piju alkohol. Vrućine su posebno opasne za kronične bolesnike i starije. Njima liječnici savjetuju da ne izlaze na vrućine, a ako baš moraju da se drže hlada. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • MiroslavPintar 12.07.2011.

    ajde ja od 7 do 3 u nadnici pa se nebunim,kakva vrucina,nije to nista naspram onog sto nas ceka

  • biberrr 09.07.2011.

    U Hrvatskoj prosječan stanovnik ima 43 godine,a prosječan turist 65,pa se onda čudimo da umiru. Normalno je da staro i bolesno umire,svijet ostaje na mladima,naš najveći problem je što mi nemamo dovoljno mladih!

  • icky 08.07.2011.

    danas je puhao slabi južnjak, tako da sam imao osjećaj da je još toplije, to jest, da me vjetar skroz isušuje. btw, temperatura se mjeri na 2 metra visine, sa oko 5 metara radijusa čistine oko nje... fora je u tome što ti sunce daje feeling da je 5 stupnjeva toplije, a i zemljina terestička radijacija te grije više nego samo sunce...:P

Komentiraj...
Vidi sve komentare