To je to što me zanima!

Počelo 28. vojno hodočašće

Pod geslom „Mir vam svoj dajem“ okupit će 80-tak hodočasnika iz Hrvatske koji će se pridružiti ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja na 62. međunarodnom hodočašću vojski Europe i svijeta
Vidi originalni članak

Dvadeset osmo hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes u sklopu 62. međunarodnog vojnog hodočašća počelo je u utorak misnim slavljem u Crkvi Svetog Križa u Sigetu koje je predvodio vojni biskup Jure Bogdan, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Pod geslom „Mir vam svoj dajem“ okupit će 80-tak hodočasnika iz Hrvatske koji će se pridružiti ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja na 62. međunarodnom hodočašću vojski Europe i svijeta. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj.

Na misi su, među ostalima, sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović te državni tajnik Ministarstva obrane Branko Hrg.

Medved je pozvao na molitvu za mir u Hrvatskoj, Ukrajini i svijetu te je istaknuo važnost utjehe i pomoći koju je hrvatski narod pronalazio u vjeri.

"Bilo je puno izazova i patnji. Prilika je ovo da se osvrnemo na sve stradale, sve strahove i zamolimo Gospu za snagu", navodi se Medved.

Biskup Bogdan podsjetio je okupljene na molitvu i mir u Ukrajini te je pozvao hodočasnike da dostojanstveno predstave domovinu na putu u Lourdes. Organizator hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 10.05.2022.

    ja bi reko crkveno.. u svim porama su a porez ne plaćaju

  • Vlad 10.05.2022.

    Naši predstavnici, izabrani po partijskom ključu su jedini pravi vjernici pošto su SVOJEVOLJNO devedesetih kršteni za razliku od ostalih koje su roditelji bez pitanja krstili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare