To je to što me zanima!

Sedmi Split Pride, Opara nije došao, u povorci puno turista

Povorka je krenula u 18 sati uobičajenom rutom. Nije došao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Na Prideu je bilo oko 250 ljudi, a Željko Kerum je poslao svojeg izaslanika
Vidi originalni članak

U Splitu je održan sedmi Gay Pride. Nije bilo incidenata. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, prvi Pride obilježili su brojni incidenti. 2011. godine je povorku u gradu dočekalo nekoliko tisuća protivnika povorke. Došlo je do nemilih scena, na malobrojnu skupinu bačeni su suzavac, žardinjere, kamenje... Tada je uhićeno gotovo 140 ljudi, veći dio je uskoro i osuđen (prekršajno ili kazneno). Iduće godine su povorku - u kojoj je bilo pet ministara pa tako i onaj unutarnjih poslova - policajci odvojili od ostatka grada ogradama i osiguranjem. Helikopter je sve nadzirao iz zraka i nije bilo nikakve šanse za izgrede.

Idućih godina zanimanje za Pride znatno je opalo.

U subotu u splitskom Đardinu nikad manje policajaca. Sudionici Split Pridea (ove godine je poruka "Naša šarena štorija") su se okupljali od 17 sati. Povorka je krenula u 18 sati uobičajenom rutom preko Marmontove i Rive natrag do Strossmayerovog parka, rečenog Đardina. Okupilo se oko 250 ljudi, simpatizera gay pokreta, ali i puno turista.. Na Pride nije došao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Željko Kerum poslao je svojeg izaslanika.  

Idi na 24sata

Komentari 355

  • OS_LEGA 26.06.2017.

    Najnovija vijest;"Na našoj predivnoj Jadranskoj obali osim što se tražio krevet više,tražila se i guzica više". Predivna promocija za Hrvatski turizam!

  • jakolishe 25.06.2017.

    ljudi ovo nema veze sa ljudskim pravima ovo je u sluzbi politike sv "mocnika" isto kao i migracija tkzv. izbjeglica !

  • Tigar 74 25.06.2017.

    Ha,ha,ha...Željko Kerum poslao svog izaslanika na paradu....Eto, čuda se događaju! E Kerume,Kerume, mutna vodo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare