To je to što me zanima!

Podržala je HDZ na izborima: Karamarko se susreo s Merkel

Istaknuo je kako se Njemačka dokazala kao prijatelj Hrvatske i jedan od ključnih strateških partnera, pa je ta suradnja i strateško partnerstvo i danas potrebno
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se u utorak u Berlinu s predsjednicom CDU-a i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, doznaje se iz HDZ-a.

- HDZ i CDU pripadaju europskoj obitelji pučkih stranaka i dijele iste proeuropske i svjetonazorske vrijednosti. Te dvije stranke ujedno su i najveće stranke u svojim zemljama, pa njihova suradnja ima neposredan učinak na odnose dvaju država - rekao je Hini izvor iz vrha stranke.

Istaknuo je kako se Njemačka dokazala kao prijatelj Hrvatske i jedan od ključnih strateških partnera, pa  je ta suradnja i strateško partnerstvo i danas iznimno potrebno. 

Upozorio je da Hrvatska, unatoč članstvu u EU, sve više ekonomski zaostaje, ne samo za zemljama EU-a nego i post-tranzicijskim zemljama s kojima se objektivno može i treba uspoređivati i kojima bi, s obzirom na svoj gospodarski potencijal, morala ozbiljno konkurirati. Pored toga, i Hrvatska i Njemačka izravno su pogođene izbjegličkom krizom koja prijeti destabilizacijom EU-a.

- U svjetlu tih i drugih okolnosti, HDZ i Karamarko taj susret drže iznimno važnim. Za nas on predstavlja početak još bolje, konkretnije i snažnije suradnje između HDZ-a i CDU-a, poglavito nakon parlamentarnih izbora 8. studenog, na kojima HDZ očekuje pobjedu i preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom. Toj pobjedi zasigurno će pridonijeti i potpora kancelarke Merkel HDZ-u i predsjedniku Tomislavu Karamarku - poručeno je iz HDZ-a. 

Idi na 24sata

Komentari 379

  • Zorba 28.10.2015.

    Kako ovaj karamarko izgleda neotesano i zbunjeno kao slon u frizeraju. Koje li sramote da nam mutavi bude premijer. Za obicnu casual converzaciju njemu treba prevodilac. Uzas! Da li mu je barem neugodno. Zna li imalo engleski onaj njegov guzoljubav Kovac, da mi je znati

  • Timmy2 28.10.2015.

    Ova fotka izgleda kao ja,kada sam se slikala s učiteljicom:- )

  • depravedscum 28.10.2015.

    Zivi uzas, ali neka, ne zasluzujemo bolje. Srecom pa ce ovaj lik i njegova stranka za 4 godine otici u ropotarnicu povijesti, vjerojatno i crveni s njima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare