To je to što me zanima!

Počinje bitka za Most: Kreću razgovori s HDZ-om i SDP-om

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jedan od partnera u Mostu Drago Prgomet u ponedjeljak je izjavio kako je Most spreman ući u izvršnu vlast, no ponovio kako zahtijevaju provođenje reformi
Vidi originalni članak

Hrvatska i dalje ne zna tko će biti čovjek kojem će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dati mandat za sastavljanje vlade. Sasvim je jasno da sve ovisi o Mostu, koaliciji nezavisnih lista, koja je na izborima u nedjelju osvojila impresivnih 19 saborskih mandata.

Od dvije velike stranke HDZ-a i SDP-a niti jedna nema većinu i obje se bore za naklonost ljudi iz Mosta. Jedan od partnera u Mostu, bivši visokopozicionirani HDZ-ovac Drago Prgomet , u razgovoru za RTL Direkt u ponedjeljak je izjavio kako je Most spreman ući u izvršnu vlast , no ponovio kako zahtijevaju provođenje reformi i od toga neće odustati.

- Zanimljivo je da su tek u izbornoj noći dvije vodeće stranke počele govoriti o reformama i promjenama, to tijekom kampanje nismo čuli. Poštujemo legitimitet i jedne i druge stranke, ali o novom mandataru odlučuje MOST, a to neće biti ni Karamarko niti Milanović - rekao je Prgomet te dodao da će učiniti sve da dijalog prođe i da do novih izbora ipak ne dođe.

POGLEDAJTE VIDEO: Božo Petrov objasnio da su reforme uvjet za njihovu potporu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Petrov: Čuo sam se i sa SDP-om i HDZ-om

U ponedjeljak su se sastali u Mostu nakon čega je Božo Petrov izjavio da nisu razgovarali o tome kojem će bloku dati potporu nego o popisu reformi.

- Službeni razgovori počinju ovaj tjedan. Očekujem to sa SDP-om i HDZ-om - rekao je Petrov za RTL. Potvrdio je da se čuo i SDP-om i s HDZ-om, ali naglašava da to nije bitno, već da je bitno kada počnu službeni razgovori.

Konzultacije s predsjednicom sljedećeg tjedna

Konzultacije na Pantovčaku počet će tek sljedećeg tjedna nakon što predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dobije službene i potpune rezultate izbora zbog ponavljanja izbora na sedam biračkih mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • Jure Franceti 10.11.2015.

    mostovi se mogu minirat

  • maca faca 10.11.2015.

    Nebulozno je da se priča o suradnji Milanovića i Mosta na reformama i rezovima dok je puna država plakata na kojima Zoki u prvom planu poručuje da nije za reforme i rezove, a u pozadini stoji Karamarko sa škarama koji je za reforme. Kao i obično ljevica si skočila u usta i pokopala se vlastitim izbornim plakatima!

  • Razum999 10.11.2015.

    Gospodo iz Mosta :SDP u Hrvatskoj osvojio ukupno 788.000 glasova dok je HDZ dobio 746.000 plus 24.000 glasova iz dijaspore. – Pazite o osnovnim načelima demokracije ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare