To je to što me zanima!

Počelo suđenje za Indeks 5: Za 2500 eura položio 11 ispita

Od 11 optuženika četvero ih je nakon čitanja optužnice poreklo krivnju, dok su ostali priznali zlouporabu položaja i ovlasti ili u slučaju dvoje studenata davanje mita
Vidi originalni članak

Peti postupak u slučaju Indeks koji tereti profesore i studente zagrebačkoga Fakulteta prometnih znanosti za prodaju ispita počeo je u petak na Županijskom sudu. Optuženi bi se  trebali očitovati o krivnji, javlja HRT.

U slučaju Indeks 5 podignuta je optužnica protiv 12 profesora, zaposlenika, posrednika i studenata fakulteta. Među njima je i student rekorder koji je za 2500 eura položio čak 11 ispita.

Sudac Željko Horvatović odmah je izdvojio postupak protiv prvooptuženog profesora Antuna Sertića koji je već optužen u jednom od prijašnjih suđenja za prodaju ispita na Prometnom fakultetu.  

Od 11 optuženika koji su ostali na optuženičkoj klupi četvero ih je nakon čitanja optužnice poreklo krivnju, dok su ostali priznali zlouporabu položaja i ovlasti ili u slučaju dvoje studenata davanje mita. Osim Sertića u jednom od prijašnjih suđenja u slučaju "Indeks" osuđen je i Damir Božičević. 

Među optuženim profesorima su  Antun Sertić, Damir Božičević,  Jerko Radoš, Teodor Perić, Nikola Đaković, Čedomir Ivaković, Katja Bošković-Gazdović, Jasna Jurum-Kipke, Senka Pašagić, Husein Pašagić, Katica Miloš i Dražen Topolnik.

Prije početka suđenja postupak je izdvojen za profesora Dražena Topolnika, koji zbog zdravstvenog stanja ne može pratiti suđenje pa će mu se suditi u zasebnom postupku.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • diba_1 23.03.2012.

    zato i jest sve otišlo u PM, jer je svaka budala u zadnjih 20 godina mogla da kupi diplomu, misleći da je sa tim kupio i obrazovanost.kUPLJENOM DIPLOMOM I ROĐAČKIM VEZAMA DOĐE DO POZICIJE DA UPRAVLJA GIGANTOM KOJI ZAVRŠI U STEČAJU., RADNICI NA ULICI, A ROĐAK U NOVOJ FOTELJI.

  • Car Mrgud 23.03.2012.

    Kolko budu dobili bukse? Svaki po 12 sati uvjetno na 12 sati?

  • sreeeeća 23.03.2012.

    ma pustite profesore, samo ajmooo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare