To je to što me zanima!

Podgorski ribari napravili su kućicu za par pataka: Marin i Mara doletjeli su prije 3 godine

PAČJI APARTMAN I ne samo da su im složili kućicu od dasaka, ribari su Mari donosili hranu iz Makarske dok je ležala na jajima, a sad na nju i pačiće pazi patak Marin
Vidi originalni članak

Doletjele su prije tri godine, odakle nitko ne zna, tu u porat, udomaćile se i ostale, govori nam ribar Stanislav Sumić iz Podgore, koji je, baš kao i ostali podgorski ribari, ponosan na patku Maru i patka Marina.

POGLEDAJTE VIDEO: Patkograd

Sve ovo vrijeme, shvativši da nisu više turisti u ovom malom primorskom mjestu, nego poput domaćeg svijeta, pokušavale su pronaći svoj dom. Napuštene stare brodice bile su im sklonište, a onda su prije dva mjeseca podgorski ribari odlučili izgraditi pravi dom za Maru i Marina.

Tik uz brodice napravili su kućicu za dvoje zaljubljenih, koji su se odmah, kao da su znali da je to upravo za njih, “uselili” i više nisu napuštali svoju novu kuću. “Vidjele su da su tu zaštićene, pažene i mažene”, nastavlja Stanislav. Nedugo nakon toga Mare je sjedila na jajima, a onda, prije dva dana, uslijedio je pravi šok za Franu, Peru, Radovana i Tomu, koji su svaki dan marljivo pazili na svoje prijatelje, donosili im hranu i budno pratili što će se dogoditi.

Osam pačića provirilo je ispod krila mame Mare, dva žuta i šest smeđih.

- Razmišljamo kako bi bilo dobro tražiti neki poticaj od Ministarstva poljoprivrede ili turizma jer, vidi, izbori su i tad se svašta obećava, dijele šakom i kapom, zašto ne bi nešto od tog kolača dobila i naša Mara - kroz smijeh će dobro raspoloženi Podgorani.

Najveća briga u ovom trenutku su im mačke u portu koje već vrebaju pačiće. No kad podgorski ribari isplove na koću, njihovi stariji kolege budno će paziti na pačju družinu u svojemu moru.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • AnđelaČmarec 16.05.2021.

    Ta divna stvorenja me uvijek očaraju i razvesele. Bilo da su koje god vrste, te životinjice i ptičice su najiskrenija živa bića. Kada se udomaće, nitko ih ne može preteći u pružanju ljubavi prema svima koji su dobri prema njima. Za svaku ''kap dobrote'' vraćaju peterostruko.

  • Orfej 16.05.2021.

    Bravo

  • PopRok 16.05.2021.

    Jedina stvar koja ima smisla je da budemo dio prirode i pomazemo joj.To je poanta zivota.A ne bolesni materijalizam i sebicnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare