To je to što me zanima!

Podigli spomenik za četvero poginulih hrvatskih studenata

Studenti su se školovali na mostarskom Sveučilištu i bili su na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane. Poginuli su kad su autom sletjeli u Neretvu
Vidi originalni članak

Sveučilište u Mostaru podiglo je spomen ploču na mjestu stradanja četvero studenata iz Slavonije. Spomenik je postavljen na lokalitetu Bijela, sjeverno od Mostara, gdje su vraćajući se kući za božićne blagdane automobilom sletjeli u Neretvu.

Četvero hrvatskih državljana, Tena Vračević, Domagoj Roso, Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović iz Slavonije, utopilo se 19. prosinca 2015. godine kada je vozilo marke "Škoda Fabia" vinkovačkih registarskih oznaka sletjelo u Neretvu, a njihov prijatelj Stjepan Bošković jedini je uspio isplivati.

Studenti su se školovali na mostarskom Sveučilištu i bili su na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

Na tadašnjoj komemoraciji u Mostaru rektorica prof. dr. Ljerka Ostojić rekla je kako Sveučilište u Mostaru nije imalo tužniji skup, te je obećano kako ovu tragediju nikada neće zaboraviti.
 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • zippysnake 20.09.2017.

    Svaka pohvala za ovakve krajputase da svakog u prometu podsete da pazljivo i polako vozi ili ga ceka takav kameni kraj!! Ja sam pobornik ideje da se uz svaku cestu i auto-cestu na svakom mjestu di je netko poginul, stavi takav veliki i vidljiv spomenik, moze samo i metalna tabla ( jeftinije je), da neodgovorne vozace koji jure ili mobiteliraju zgrozi i potrese ovakva poruka!

  • Uznik 18.09.2017.

    Pa ti sjedi sa svakim u auto

  • ivana kiss 18.09.2017.

    A je mi žao tih mladih života i jadnih roditelja i obitelji ..pogotovo onog malog što pati za svojim bratom..😓

Komentiraj...
Vidi sve komentare