To je to što me zanima!

Podignuta je optužnica protiv Bošnjaka za prekid izbora...

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podiglo je optužnicu protiv kandidata bošnjačke Inicijative za Stolac Salmira Kaplana i još trojice bošnjačkih dužnosnika
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podiglo je optužnicu protiv kandidata bošnjačke Inicijative za Stolac Salmira Kaplana i još trojice bošnjačkih dužnosnika zbog nasilja i prekida izbora u gradu 2. listopada.

Uz Kaplana, člana Stranke demokratske akcije, optužnica je podignuta i protiv predsjednika SDP-a BiH u Stolcu Demira Mahmutčehajića koji je na izborima bio nositelj liste Inicijative za Stolac i kandidata na toj listi Ahmeta Ljubovića te aktivista koalicije Nihada Bajramovića zbog više kaznenih djela počinjenih za vrijeme izbornog procesa.

Kaplana je policija prijavila zbog napada na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ivana Perića i člana biračkog odbora Marija Raguža kojega je  teže ozlijedio. Četvoricu se još tereti za nasilje te za otuđivanje biračkih kutija i izbornog materijala nakon čega su prekinuti izbori u Stolcu.

Središnje izborno povjerenstvo još nije donijelo odluku o tome kada će se i na koji način u Stocu održati novi izbori, a nakon ovih incidenata Stolac su posjetili i predsjednik hrvatskog sabora, a tadašnji dopredsjednik hrvatske vlade Božo Petrov i ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • SAINT 12.11.2016.

    nema sriće u bosni , ostavili situaciju da rat može za dan počet ...................................................

  • Usora1 12.11.2016.

    pokrenuta tek sada? i ostat ce u nekoj ladici. no sto je sa fizickim napadom i ozljedama? otimacini izbornog materijala? a doticni se naslikava u sad-ambasadi na prijemu povodom izbora. lik samo radi ono sto mu naloze sefovi.

  • CelaviOsvetnik 12.11.2016.

    Napokon onaj muslić je baš poćeo glumit šerifa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare