To je to što me zanima!

Podignuta optužnica: Suprugu je istukao pa upucao iz puške

Damira Matana tereti se za tri kaznena djela, teško ubojstvo, nasilja u obitelji i nedozvoljeno posjedovanje, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv Damira Matana (53) zbog ubojstva supruge Snježane u srpnju prošle godine u obiteljskoj kući u Drežniku u Karlovcu. Tereti ga se za tri kaznena djela, teško ubojstvo, nasilja u obitelji i nedozvoljeno posjedovanje, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

- Okrivljeniku se stavlja na teret da je 13. srpnja 2015. godine oko 17.10 sati u obiteljskoj kući u Karlovcu tijekom svađe sa suprugom, a koju je tijekom bračne zajednice i ranije verbalno, fizički i psihički zlostavljao, srušio na pod i udarao je rukama i nogama po cijelom tijelu. Tereti ga se da je u cilju da ju liši života iz puške Mauzer ispalio dva hica prema njoj, i to jedan u predjelu lijeve strane leđa, a jedan iz relativne blizine u područje glave, iza lijeve uške. Oštećenica je uz niz ozljeda zadobila i strijelne ozljede prsnog koša od kojih je preminula - navodi se u optužnici Županijskog državnog odvjetništva podignute nakon provedene istrage.    

Matana se tereti da je napao i punicu, koju je također i ranije u više navrata verbalno napadao, vrijeđao i psovao, dva puta ju je udario šakom u predjelu lijeve i desne strane lica, te ju gurnuo niz stepenice uslijed čega je zadobila tjelesne ozljede, a kod nje  je izazvao i strah za njenu sigurnost i doveo u položaj nemoći. Budući da je okrivljenik uz pušku iz koje je pucao u suprugu, ilegalno posjedovao još oružja i streljiva, stavlja mu se na teret i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 

Matan je podizanje optužnice dočekao u istražnom zatvoru u kojem se nalazi nakon oporavljanja od posljedica samoranjavanja. Podsjetimo nakon ubojstva supruge hicem iz puške je život pokušao oduzeti i sebi. Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv njega produlji istražni zatvor koji mu je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • ribaribigrizerep2015 20.01.2016.

    ....koju je tijekom bračne zajednice i ranije verbalno, fizički i psihički zlostavljao.....zalosno , ali istinito! u svakom selu ima minimalno jedan takav. svi znaju da je takav gad , ali nitko nista ne poduzima.Iz razlictih razloga. A jedan od razloga je sigurno nas zakon koji vise stiti takve gadure nego da zastiti zrtvu!

  • 779danai4ure 19.01.2016.

    koje su to ništarije i nule kad može udrit ženu a pogotovo je ubit iz puške!! zatvorit i izgubit ključ od 'pansiona' :-)

  • ledo1 19.01.2016.

    Ada su samo malo pričekali sve bi nas riješili toga lika i sačuvali bi novaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare