To je to što me zanima!

Podijelio 100.000 $: Djed Mraz darivao žrtve uragana Sandy

Poduzetnik iz Kansasa ne želi da mu se pročuje ime niti se želi fotografirati za medije. Kaže kako nije stvar u novcu nego želi potaknuti ljude na dobra djela
Vidi originalni članak

Ma nije stvar u novcu. Želim potaknuti ljude na dobra djela, rekao je tajanstveni Djed Mraz.

U četvrtak je u New Yorku i New Jerseyu podijelio 100.000 dolara (oko 580.000 kuna) ljudima kojima su uništeni domovi u oluji Sandy. Poduzetnik iz američkog Kansasa ne želi da mu se pročuje ime niti se želi fotografirati za medije.

- Ali ovo nije pravi novac - u nevjerici je rekla Carol Hefty (72) koja je pošla po hranu u centar za pomoć žrtvama. Shvativši da je novac pravi, briznula je u plač i zagrlila tajanstvenog Djeda Mraza koji je prikladno nosio crvenu majicu i kapicu s natpisom “vilenjak”. 

U pratnji mu je bila policija, FBI i agenti koji su budno pazili na novac, a neki su također nosili kape s natpisom “vilenjak”. 

Tradiciju je preuzeo od prijatelja Larryja Stewarta koji je godinama u prosincu dijelio novac strancima. Umro je 2007., a ukupno je podijelio oko milijun dolara.


Idi na 24sata

Komentari 21

  • dubo 01.12.2012.

    sad su dali ideju našim tajkunima....kad oni počnu dijelit novac zasjenit će amere....

  • LongliveUSAforever 01.12.2012.

    To je moja Amerika,humana i jedinstvena.Kod nas Todoric,Kerum,Horvatinčić,Mamić i Davor Šuker ti ne bi dali 10 kn niti za kruh i kad bi te vidjeli da umireš na cesti od gladi.

  • ico29 01.12.2012.

    ahahaha najprije onaj od jučer Deprima sa čizmama,sad i djed mraz u Americi .o) kakavi igrači ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare