To je to što me zanima!

Podivljale cijene: Kilogram jagoda stoji 120 kuna

U Zagrebu se na tržnici Dolac prodaju uvozne jagode po nevjerojatnoj cijeni. Sindikalni čelnici kažu kako Hrvati jedu najskuplju hranu u regiji
Vidi originalni članak

Jagode koje stoje nevjerojatnih 120 kuna po kilogramu od prošle subote se mogu kupiti i na zagrebačkoj tržnici Dolac. Jagode iz Italije uvozi i prodaje trgovački obrt Pan.
- Imamo ih zato što se kupuju - odgovara prodavačica na pitanje kupuje li itko jagode po tako vrtoglavoj cijeni. Bezobrazno visoku cijenu jagoda opravdava time da je to trenutačno jedini obrt koji drži jagode u ovo doba godine i zato ne čudi njihova cijena. Ne zaboravimo, nakon poskupljenja komunalnih usluga i prijevoza građani Hrvatske u ovoj će godini za prehranu i stanovanje trošiti čak 70 posto prihoda. To je najmanje 20 posto više nego što su dosad izdvajali. Prosinačka košarica četveročlane obitelji za 0,35 posto viša je nego u studenom, a prosječna plaća pokriva samo 77 posto prosječne košarice.
- U Hrvatskoj je u prošlih godinu dana hrana skuplja osam posto i definitivno jedemo najskuplju hranu u regiji - rekao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • user_1922 08.01.2008.

    o majke ti mile, sramota na sto nas je doveo ovaj HDZ, ali to niej sve vidjeti cemo do polovice ove godine kakav ce nam biti standard

  • aranea 08.01.2008.

    120 kn, za umjetno uzgojene jagode. Moš mislit kak su fine!?

  • gec56 08.01.2008.

    A vidi jih kako su lipe i crvene pa ko nebi za nji da 120 kn.

Komentiraj...
Vidi sve komentare