To je to što me zanima!

Podjela: ‘Dragi susjedi, tudi tukaj je moja hrvaška zemlja’

Zemlja koju su Slovenci ogradili u srijedu pripadala je pokojnom suprugu Barbare Krčan (64) iz Harmice, koji ju je prodao susjedu. Slovenci su uzeli 100 m zemlje
Vidi originalni članak

Zemlja preko što su Slovenci uzeli, to je hrvatska zemlja, to nikad nije bila slovenska zemlja, rekla nam je Barbara Krčan (64) koja živi na graničnom prijelazu Harmica.

Dodaje da su Slovenci uzeli 100 metara zemlje bez pitanja. Barbara se u Harmicu doselila s pokojnim mužem Josipom. Zemlja koju su Slovenci ogradili te zbog koje je umalo u srijedu navečer došlo do sukoba između hrvatske i slovenske policije pripadala je njezinu mužu, koji ju je prodao susjedu. 

- Ta zemlja ima oko 3200 četvornih metara i četiri su vlasnika. U srijedu je susjed htio ići orati, no slovenski policajci mu nisu to dopustili. Nije mi jasno što Slovenci hoće s tom ogradom kad izbjeglice uopće ne prolaze preko polja. Žao mi jedino što će životinje nastradati zbog ograde - ogorčena je Barbara. Ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je uručilo notu otpravniku poslova slovenskog ministarstva vanjskih poslova zbog povrede granične crte i stavljanja žice na teritorij koji pripada Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 176

  • Priska Bresci 14.11.2015.

    Poznam dobro možda i previše Slovence uzeli bi bi i vraga da mogu podmukli su do kraja ,pohlepni ,i tome jos lažljivi ulizice neka ih moze biti sramota kako se ponašaju nekulturan narod po njihovoj izjavi a da ne pričamo o političarima .pa zar moraju pogranični ljudi spastati zbog njihove pohlepnosti neka dižu žicu ali na svojoj strani da su se barem dogovorili sa HR ajde de ma tako nejde

  • šator 14.11.2015.

    koju granicu ima hrvatska..

  • HE-MAN 14.11.2015.

    Boli me kurac.Idiotizam.Bog ce vratiti cijelu zemlju zemljacima a ne onima kojima je glava u dupetu cijeli zivot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare