To je to što me zanima!

Podmornica stigla u Sloveniju: "Čekala nas je da je spasimo"

Podmornicu Zeta iz crnogorskog Pristana nekoliko dana su prevozili do Pivke gdje će je nakon obnove izložiti u Parku za vojnu povijest. Izgrađena je u Brodosplitu
Vidi originalni članak

Podmornica P-913 Zeta skoro tjedan dana je putovala do slovenske Pivke. Iz Crne Gore su je trajektom prevezli u Italiju, a potom kamionom do Parka za vojnu povijest gdje je izložena. Slovenska ministrica obrane Ljubica Jelušič rekla je da je u podmornicu, projektiranu u Zagrebu i izrađenu u Splitu, ugrađeno i slovensko znanje te da to znanje i tradiciju treba čuvati za budućnost. Zahvalila je Marjanu Pogačniku i Vojku Grupu koji su bili visoko rangirani časnici u jugoslavenskoj mornarici te su se zalagali da podmornica dođe u Sloveniju. Pogačnik je izjavio da je podmornicu načelo more i čekala je da je spase. Slovenci planiraju obnoviti podmornicu i sve njene sustave, javlja 24ur.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Martina84 18.04.2011.

    Ma sve ovo gore navedeno stoji, vesla, slamke za zrak, velicina ima je mozda cak i ok, ali kakav park? Kakva vojna povijest? o cemu oni to?

  • webasto 18.04.2011.

    crveni oktobar...:DDD

  • zis 18.04.2011.

    Sad Bosna treba zatražiti da se sve slovenke vrate u Bosnu. U njih je '' ugrađeno '' bosansko '' znanje '' ! Puno, puno znanja !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare