To je to što me zanima!

Pokidali Praljkov plakat na zagrebačkom glavnom trgu

Nakon što je general Praljak u haškoj sudnici popio otrov i ubio se, dio hrvatskih građana, palio je svijeće pokraj njegove slike Trgu bana Jelačića. Službena komemoracija bit će u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Bojan Glavašević objavio je na svom profilu na Twitteru fotografiju s glavnog zagrebačkog trga na kojoj se vidi da je netko pokidao veliki plakat s likom Slobodana Praljka, koji je danima stajao pokraj spomenika banu Josipu Jelačiću.

Nakon što je general Praljak u haškoj sudnici popio otrov i ubio se, dio hrvatskih građana, palio je svijeće pokraj njegove slike na glavnom trgu. Bojan Glavašević i prethodnih je dana govorio kako bi taj svojevrsni oltar Slobodanu Praljku trebalo maknuti. 

 

ZA SLOBODANA PRALJKA Generali najavili komemoraciju: Zagreb očekuje prometni kaos

* Žalbeno vijeće suda u Haagu potvrdilo je u srijedu osuđujuće presude koje su donesene u svibnju 2013 na suđenju Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću.  Prlić je osuđen na 25 godina zatvora, Stojić na 20 godina, Praljak na 20 godina, Pušić na 10 godina zatvora, Ćorić na 16 i Petković na 20 godina zatvora. Žalbeno vijeće je potvrdilo da su šestorica optuženih, zajedno s tadašnjim visokim rukovoditeljima Republike Hrvatske, bili ključni sudionici u udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem etničkog čišćenja bosanskih Muslimana počinjenjem zločina protiv čovječnosti, teškim kršenjima Ženevskih konvencija i drugim ratnim zločinima.

Idi na 24sata

Komentari 598

  • plik 11.12.2017.

    ne znam kaj su na Zagrab navalili, kaj nema dost mjesta po hercegovini ?!?

  • Milas_1 11.12.2017.

    Bešćutan komentar Bojana Glavaševića. Sram ga može biti!

  • Glihx 10.12.2017.

    Nije pokidan, vec je uklonjen...

Komentiraj...
Vidi sve komentare