To je to što me zanima!

Rijeka prodrmao drugi potres danas: 'Počelo je kao tutnjava'

Jutros u 06 sati i 05 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom u Bakarskom zaljevu, 12 km jugoistočno od Rijeke
Vidi originalni članak

Riječko područje u srijedu je u 11,40 sati zatresao i treći potres od jutra, čija je magnituda iznosila 3.1 prema Richteru, izvijestila je Seizmološka služba RH.

 Epicentar tog umjerenog potresa bio je u blizini Begovog Razdolja, 40-tak kilometara jugoistočno od Rijeke, a u epicentralnom području osjetio se intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

'Počelo je kao tutnjava'

Rijeku je u 8.47 sati zatresao drugi današnji potres, a ukupno peti u samo dan i pol.

Posljednje podrhtavanje tla je bilo dosad najjače - imalo je epicentar deset kilometara jugoistočno od Rijeke, s magnitudom 3.1 prema Richteru, a epicentralnom području se osjetio s intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Na stranici EMSC oni koji su osjetili podrhatavanje tla napisali su da je bilo "prilično snažno".

- Prvo je počelo kao tutnjava, nakon toga i trešnje. Nimalo ugodno - napisao je jedan očevidac iz riječkog kvarta Škrljevo. 

Drugi su napisalo da je tlo podrhtavalo dvije ili tri sekunde.

- Streslo je jako - napisao je očevidac iz Rijeke dok je drugi napisao da je osjetio "jaki kratak udar".

- Krevet mi se tresao nekoliko sekundi - napisao je još jedan očevidac. 

Prvi potres u Bakarskom zaljevu

Jutros oko 6 sati na riječkom području osjetio se potres jačine 2.6 stupnja. Kako javlja EMSC, bio je epicentra jugoistočno od Rijeke, točnije u Bakarskom zaljevu.

"Jutros, 15. studenoga 2017. u 06 sati i 05 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom u Bakarskom zaljevu, 12 km jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV (četiri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se osjetio u Rijeci i okolici", izvijestili su iz državnog Seizmološkog saveza.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • tich 15.11.2017.

    Bolje nek se ta sila polako oslobađa nego da se oslobodi sve odjednom, ne dao Bog

  • jozabroz 15.11.2017.

    bozja kazna!!

  • day 15.11.2017.

    samo da nije uvertira za nešto ozbiljnije

Komentiraj...
Vidi sve komentare